BEŞİKTAŞ
6 November 2015

SİNEBU İLE HER GÜN HERKESE FESTİVAL

SİNEBU İLE HER GÜN HERKESE FESTİVAL

Mayıs 2015 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde açılan SineBU, işitme ve görme engelliler için sesli betimlemeli filmler göstermeye başlıyor. ABD ve İngiltere gibi ülkelerde görme engelliler için alışıldık bir hizmet haline gelen bu uygulamaya Türkiye’de ilk yer veren sinema salonu SineBU olacak. SineBU’daki teknik altyapı, görme ve işitme engelli bireylerle engelsiz sinemaseverlerin bir arada filmi seyretmesine imkân tanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM), Sesli Betimleme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü ve Başka Sinema işbirliği ile hayata geçen “SineBU Sesli Betimleme Açılışı”, 12 Kasım 2015 Perşembe günü, 18.30’da Ayşegül Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı “Akvaryum” adlı kısa film gösterimi ile gerçekleşecek. 13 Kasım’dan itibaren de ay boyunca Emin Alper’in bol ödüllü filmi “Abluka” sesli betimleme teknolojisiyle SineBU’da izlenebilir.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde yeni yapılan YADYOK Binası’nda yer alan SineBU 154 kişilik bir kapasiteye sahip. Sinema sadece Boğaziçi Üniversitesi mensupları ve öğrencilerine değil herkese açık bir mekân olarak AVM’lere sıkışan sinemalara yeni bir alternatif olmayı hedefliyor. Bilet ücretleri: Tam 12 TL, Personel 8 TL, Öğrenci 3 TL, Sinema Kulübü Üyesi 2 TL.

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim