BEŞİKTAŞ
13 April 2021

B+’NIN BAHAR SAYISI YAYINDA

b+’nın bahar sayısı yayında

Beşiktaş’ın sokaklarında gezen, Boğaz’ında rüzgârı hisseden herkes için kente ve kent yaşamına dair yeni deneyimler sunan b+’nın yeni sayısı zengin içeriğiyle yayında.

Derginin yeni sayısında 31 Mart’ta görevdeki ikinci yılı dolan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “seçim vaatlerindeki hedeflerine ulaşabildi mi, Beşiktaş için yapacağı hizmetler neler olacak” gibi merak edilen soruları b+ için yanıtladı. Halkçı, kamucu ve toplumcu bir siyaset anlayışıyla bir yandan pandemiyle mücadeleyi, bir yandan da hizmet kalitesini yükseltmek için azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğini ifade eden Başkan Akpolat, yeni projelerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Salgın döneminde canla başla çalışan Beşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de belediyenin sağlık hizmetlerini ve Beşiktaşlıların bu hizmetlere nasıl erişebileceklerini b+’ya anlattı.

Yeni sayıda, Beşiktaş Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında farkındalık yaratan çalışma ve etkinlikleriyle ilgili haberlerin yanı sıra Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej, oyuncu Dolunay Soysert ve BBC’nin kült belgesellerinde yıllarca yapım yönetmenliği yapan Sevim Berker ile yapılan röportajları okuyacaksınız. Dünyayı değiştirmenin, eşit haklar mücadelesinin simgesi olan bisikletin öncü kadınlarının öyküsü de kadın dosyamızın konuları arasında.

Yeni sayının ana konularından biri de “Beşiktaş’ın Kubbeleri”. İlçemizde yer alan, her biri sadece Beşiktaş’ın değil, İstanbul’un mimari değerleri arasında önemli bir yere sahip eserlerin göz alıcı kubbelerinin öyküsünü b+’nın sayfalarına taşıdık. Dergimizin edebiyat başlığında bu sayıda gençliğini Beşiktaş’ta geçirmiş ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın gizemli sevgilisi ve Beşiktaş tutkusu yer alıyor. Sanat tarihimize önemli bir katkı sağlayacak Serencebey’den Ayvalık’taki eskici dükkânına taşınan sandıkta unutulan İnas (Kadınlar) Sanayi-i Nefise Mektebi’nin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) öğretmen ve öğrencilerinin toplu fotoğrafının hikâyesi de b+’nın ilginç konuları arasında. Her sayıda etraflıca tanıtılan Beşiktaş’ın ağaçlarının bu ayki konusu: Serviler. Kimi zaman bir türbede kimi zaman da bir yokuşu çıkarken sizi selamlayan Beşiktaş’ın asırlık servileri Beşiktaş’ın tarihine yüzyıllardır tanıklık ediyor.

b+’nın her sayısında etraflıca incelenen semt başlığımızın bu ayki mahallesi: Konaklar. 1958 yılında yerleşime açılan, Cumhuriyet Dönemi’nin ilk toplu konut projelerinin hayata geçirildiği Konaklar’ın değişimini sayfalarımızda hem yeni hem eski fotoğraflarıyla bulacaksınız. b+’nın spor başlığının bu sayıdaki konuğu Yeni Levent Konaklar Spor Kulübü. Beşiktaş’ı amatör ligde başarıyla temsil eden, sadece kendi altyapısından yetişen kadın ve erkek futbol takımlarıyla birçok başarıya imza atan kulübü Başkan İbrahim Dülgar ve kadın futbol takım kaptanı Yağmur Büyükhan anlattı.

Dergiyi okumak için tıklayınız.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim