BEŞİKTAŞ
19 October 2017

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ

Beşiktaş JK Müzesi

Türkiye’de sporun öncüsü olan Beşiktaş JK, spor tarihi ve kültürü adına da bir ilke imza atarak, geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmaya olanak yaratan yeni müzesini, Şubat 2017’de ziyarete açtı. Ülkemizin spor tarihine tanıklık eden Beşiktaş JK, 114 yıllık tarihini günümüz spor kültürüne kaynaklık etmek üzere müze koleksiyonu ile birer bilgi nesnesine dönüştürürken, ziyaretçi deneyimini esas alan uygulamaları ile konuklarını dijital dünyada keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Vodafone Park’ın, tarihi 19 Mayıs kapısından girilen Beşiktaş JK Müzesi, iki kat üzerine yerleşmiş 1650 metrekarelik bir alanla Türkiye’nin en büyük spor müzesi konumunda. Müzenin üst katında kulübün kronolojisi, koleksiyonu ile bağlantılı olarak sporu ve sanatı bir araya getiren süreli sergiler düzenlenleyeceği bir geçici sergi alanı ile birlikte yer alıyor. Aynı zamanda 2016 – 2017 Süper Toto Süper Lig Şampiyonluk Kupası’nın görülebileceği müzede, sadece futbol branşı değil, kulüp bünyesindeki tüm spor dallarına ilişkin bilgiyi ziyaretçisiyle buluşturacak biçimde tasarlanmış durumda.

Yalnızca bir futbol kulübü müzesi değil, bir spor tarihi müzesi olma hedefi ile yola çıkan Beşiktaş JK Müzesi, interaktif alanları, engelli ve çocuk dostu yapısı ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Tarihin ve bugünün görselleşmesi

Yeni kurgusu ve tasarımıyla açılan Müzemiz, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün tüm branşlarından gelen 100’e yakın kupa ve 200’den fazla, forma, top, krampon, belge, plaket, şilt, bayrak, flama gibi objelerden oluşan koleksiyonunun yanı sıra 1903 tarihinden günümüze Kulübün şerefli öyküsünü görselleştiren yüzlerce fotoğraf, film ve belgelerle anlatılan bir hafızayı barındırıyor. Müzenin içinde yer alan Oktay Özaydın Kitaplığı’nda spor ve spor kültürüne ilişkin pek çok yayına erişilebiliyor.

Bir deneyim ve etkileşim merkezi

Müze, 50’den fazla dijital uygulama ile ziyaretçilere kulübün spor dalları ile ilgili bilgiyi izleme ve etkileşimsel olarak deneyimleme olanağı sunuyor. Kısa belgeseller niteliğinde görüntüler, dijital sorgulama kioskları, sanal oyun ortamları, stat mappingleri bulunuyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik ile Vodafone Park’ta heyecanlı bir deneyim, futbol yıldızlarıyla ekranda buluşma, marşların söylenebileceği Karaoke odası ve rekor sahibi taraftarın desibel rekoru odası müzenin öne çıkan dijital uygulamaları…

Yüzde yüz engelsiz

Beşiktaş JK Müzesi yüzde yüz engelsiz bir müze olarak fiziksel engelliler için katlar arası ulaşımdan, vitrin yüksekliklerine kadar tamamıyla erişilebilirlik standartlarında. Görme engelli ziyaretçilerin dinleyebildikleri, replika koleksiyon objelerini dokunarak algılayabildikleri ve sergilemede yer alan bilgileri Braille alfabesi ile okuyabildikleri eşsiz bir deneyim sunmak üzere donatıldı.

Çocuk Dostu Müze

Tüm müze 3 yaşından itibaren tüm çocuklar için ebeveynleriyle, müze rehberleri ve eğitimcileri ile birlikte gezerken oynayabilecekleri ve keşfedebilecekleri biçimde tasarlandı.

Ziyaret Gün ve Saatleri

Ekim-mayıs aylarında 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Haziran-eylül aylarında 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Salı günleri 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Müze pazartesi günleri kapalıdır. Maç günleri, taraftarın stadyuma girişinden iki saat önce müze kapanır. Müze, dini bayramların 1. günü ve 1 Ocak günü kapalıdır.

Giriş Ücretleri

Tam 25 TL
İndirimli 15 TL (6-14 yaş çocuklar, öğrenci, 65 yaş üstü, 10 kişi üstü gruplar)
Ücretsiz (6 yaş altı çocuklar, Sarı Basın Kartı, FIFA ve TFF kartı, ICOM, MMKD kartları ile engelliler, gaziler, şehit ve gazi yakınları)

Beşiktaş JK Müzesi
Vodafone Park
Dolmabahçe Caddesi Tarihi 19 Mayıs Kapısı
Beşiktaş 34357 İstanbul

 

 

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim