HABERLER
15 May 2015

DAMLA SÖNMEZ’E “EN İYİ KADIN OYUNCU” ÖDÜLÜ

Damla Sönmez’e “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü

Beşiktaş Belediyesi’nin Yeni Sinema Hareketi iş birliği ile düzenlediği “Her Cuma Yeni Sinema” etkinliğinde 15 Mayıs 2015 Cuma akşamı gösterilecek “Deniz Seviyesi” filminden Damla Sönmez Milano Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. Filmin yönetmenleri Nisan Dağ ve Esra Saydam ise “En İyi Yönetmen” dalında ödül kazandı.

damla-sonmezeen-iyi-kadin-oyuncu-odulu,3l2zQRzANEu48bosoAh2sQ

Daha önce Charlize Theron, Renee Zellweger, Kristen Stewart, Anna Walton ve Maggie Gyllenhaal gibi dünyaca ünlü isimlere verilen Leonardo da Vinci’nin Atı Ödülü’nü almaya hak kazanan Sönmez, “Aday olduğumu öğrendiğimde de çok heyecanlanmış ve gurur duymuştum. Ama 10 Mayıs’ta kazan isimler arasında kendimi gördüğümde daha da çok heyecanlandım. Benim için büyük onur ve sorumluluk. Diğer taraftan daha önce Da Vinci’nin Atı’nı kazanan isimleri ve bu sene aday gösterilen isimler arasında Michael Douglas’ın bile olduğunu düşündükçe heyecanım da gururum da şaşkınlığım da artıyor. Aynı festival kapsamında Nisan Dağ ve Esra Saydam’ın da ‘En İyi Yönetmen” ödülünü alıyor olmaları da bir başarının neticesi” diye konuştu.

Festivalin ödülleri 9 Eylül’de Milano’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Festivalde “Deniz Seviyesi” filminin gösterimi de yapılacak.

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim