TÜRKİYE
22 August 2017

FRANGOULIS BODRUM’DA…

FRANGOULIS BODRUM’DA…

Dünyaca ünlü tenor Mario Frangoulis, orkestra şefi İbrahim Yazıcı yönetiminde, Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrası ile 26 Ağustos 2017 tarihinde müzikseverlerle buluşuyor.

Bodrum Kalesi’nin eşsiz atmosferinde gerçekleşecek olan konserde günümüzün en karizmatik ve güçlü tenoruna, kariyeri ülke sınırlarını aşmış olan soprano Deniz Yetim eşlik edecek.

Mario Frangoulis , güçlü vokali ve karizmatik performansıyla dünya çapında tanınan bir tenor. Billboard sanatçı hakkında “Cüretkar ve ilham verici!”, CNN ise “Dünyası, bütün seslerden saf bir sese damıtılmıştır” diyor . Sanatçı, New York Times’ın hakkında “Zamanımızın en başarılı, ilham verici ve güçlü prodüktörü” dediği Sir Cameron Mackintosh tarafından keşfedildi. Mackintosh, Frangoulis’i Londra’da West End’de Les Misérables oyununda Marius karakterini canlandırması için seçti ve kısa bir zaman sonra Sir Andrew Llyod Webber tarafından Phantom of the Opera oyununda Raoul karakterini canlandırması için davet edildi. Maria Callas bursunun ve Pavarotti yarışmasının kazandıktan sonra, tenör Carla Bergonzi ile İtalya’da çalıştı.

Frangoulis yeteneğini hem müzisyen hem aktör olarak geliştiren bir sürü farklı karaktere hayat verdi. New Millennium’da binlerce kişi arasından West Side Story oyununda Tony karakterini canlandırmaya hak kazandı ve Milano La Scala’da sahne aldı. King and I müzikalinde Barbara Cook ile oynadı. De Lovely filminde Alfred Drake’i canlandırdı ve dünyaca ünlü şarkıcı Lara Fabian ile So in Love parçasını seslendirdi.

19 adet kişisel kayıt tamamladı ve dünya çapında 1.000.000 albümün üzerinde sattı. 2002’deki çıkış albümü “Sometimes I Dream”i 2006’da “Follow Your Heart” albümü takip etti. İki albümü de Frangoulis’i 50 hafta boyunca 2 ve 3 numarada Andrea Bocelli ve Josh Groban ile beraber Billboard’da en başarılı 3 klasik crossover sanatçı listesinde tuttu. Uluslararası sıralamalarda her zaman ilk 10’da olan Mario, 2011’de dünyanın en iyi erkek klasik crossover sanatçısı seçilince bu türün en başarılı sanatçılarından biri olarak adını listelere kazıdı.

2015’te Frangoulis, 6 Grammy ödüllü maestro, aranjör ve prodüktör Jorge Calandrelli ile hayranlarının bir tatil albümü isteği üzerine birlikte çalışmaya başladı. Bu çalışmadan “Tales of Christmas” albümü ortaya çıktı.

2016 yılı “Kivotos”un kaydı ve yayımlanmasıyla geçti. Sarah Brightman’ın Asya ve Meksika turnesine katıldı. Turne ve konserler arasında Amerika’da konuk soprano olarak Sissel ile “Sing Me An Angel” özel kaydını çıkardı.

Dünyaca ünlü tenora bu konserde İbrahim Yazıcı şefliğindeki Beşiktaş Belediyesi Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Biletler biletix‘te… Konser, Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla Beltaş Vakfı yararına gerçekleştirilmektedir.

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim