TÜRKİYE
3 May 2018

ANKARA’NIN KAZANANI “RENKSİZ RÜYA”

Ankara’nın kazananı “Renksiz Rüya”

29. Ankara Uluslararası Film Festivali ödülleri 28 Nisan 2018 Cumartesi akşamı CerModern’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Ulusal Uzun Film Yarışmasında “En İyi Film” ödülüne Mehmet Ali Konar’ın 90’ların politik atmosferinde annesinin ölümünün ardından içine kapanan bir çocuğun hikâyesini anlattığı “Renksiz Rüya” filmi değer bulundu. Banu Sıvacı’nın Adana’nın bir kenar mahallesinde, abisi ve ablasıyla birlikte yasayan ve beslediği güvercinlerle özel bir bağ kuran Yusuf’un hikâyesini anlattığı “Güvercin” filmi ise “Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü”nü kazandı. En İyi Yönetmen ödülü bu yıl Sundance Film festivalinde “Büyük Jüri Ödülü” alan “Kelebekler” filminin yönetmeni Tolga Karaçelik’in oldu. “Renksiz Rüya” altı ödül, “Kelebekler” ise dört ödül alarak festivale damga vuran iki film oldu.

Ulusal Uzun Film kategorisinde yarışan 10 film yönetmen Barış Pirhasan, oyuncu Songül Öden, oyuncu Güven Kıraç, yazar Şebnem İşigüzel ve görüntü yönetmeni Meryem Yavuz’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi. Renksiz Rüya filminin yönetmeni Mehmet Ali Konar’a ödülünü seçici kurul başkanı Barış Pirhasan, Dünya Kitle İletişim Vakfı Başkanı İrfan Demirkol ve Festival Direktörü İnci Demirkol birlikte takdim ettiler. Film aynı zamanda 50 bin TL para ödülünün de sahibi oldu. Güvercin filminin yönetmeni Banu Sıvacı’ya ise 10 bin TL ödül festival onursal başkanı Oğuz Onaran tarafından takdim edildi.

En İyi Film
Renksiz Rüya / Mehmet Ali Konar

Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü
Güvercin / Banu Sıvacı

En İyi Yönetmen
Tolga Kenan Karaçelik / Kelebekler

En İyi Kadın Oyuncu
Tuğçe Altuğ / Kelebekler

En İyi Erkek Oyuncu
Kemal Burak Alper / Güvercin

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Gülçin Kültür Şahin / Kelebekler

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Bilal Bulut / Renksiz Rüya

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü
Mehmet Ali Konar / Renksiz Rüya

En İyi Görüntü Yönetmeni
Yağız Yavru / Renksiz Rüya

En İyi Sanat Yönetmeni
Natali Yeres / Yol Kenarı

En İyi Özgün Müzik
Mehmud Berazi, Fırat Bulut / Renksiz Rüya

En İyi Kurgu
Evren Luş / Kelebekler

SİYAD En İyi Film Ödülü
Renksiz Rüya / Mehmet Ali Konar

Ulusal Belgesel Film Yarışması’na katılan belgeselleri belgesel yönetmeni Kerime Senyücel, yazar Buket Uzuner, oyuncu ve yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, gazeteci Mirgün Cabas ve kameraman Hayri Çölaşan’nın yer aldığı seçici kurul değerlendirdi.

Ulusal Belgesel Film Yarışmasında En İyi Film ödülünü Zeynep Gülru Keçeciler’in Afganistan’ın kuzeyinde yer alan Tor kasabasındaki maden işçisi çocukların dramını ele alan belgeseli “Afgan Kömürü” adlı belgeseli kazandı. Belgesele 20 bin TL ödül seçici kurul adına Kerime Senyücel tarafından takdim edildi. Yarışmada Ercan Kesal’ın mevsimlik fındık işçilerine odaklanan “Fındıktan Sonra” adlı belgeseli ikincilik, Kasr Gravyeri üzerine bir belgesel olan, Özgür Atlagan, Onur Gökmen ve Vera Ryser imzalı “Sütçü Diasporasından Hikâyeler” üçüncülük ödülüne layık görüldü. İkincilik ödülünü alan “Fındıktan Sonra”ya 10 bin TL ve üçüncülük ödülü sahibi “Sütçü Diasporasından Hikâyeler” filmine 5 bin TL ödül verildi.

Ulusal Kısa Film Yarışması katılan kısa filmleri akademisyen, yazar Prof. Dr. S. Ruken Öztürk, yönetmen Ramin Matin, oyuncu Devin Özgür Çınar, karikatürist Emrah Ablak ve oyuncu Özgür Emre Yıldırım’dan oluşan seçici kurul değerlendirdi.

Ulusal Kısa Film Yarışmasında En İyi Film ödülünü Ayçe Kartal’ın yaratıcı ve özgün kurgusuyla dikkat çeken “Kötü Kız” filmi aldı. Filme 10 bin TL değerindeki ödülü seçici kurul adına Prof. Dr. Ruken Öztürk takdim etti. Yarışmada Umut Subaşı’nın “Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var” filmi ikincilik ve Onur Yağız’ın “Toprak” adlı filmi ise üçüncülük ödülüne hak kazandı.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim