BEŞİKTAŞ
8 May 2019

“KARAKARTAL’IN İZİNDE BEŞİKTAŞ”

“Karakartal’ın İzinde Beşiktaş”

Beşiktaş JK, Kulüple Beşiktaş İlçesini ilişkilendiren fotoğrafları odak alan çok özel bir fotoğraf yarışmasına imza atıyor. Beşiktaş JK’nın ve Semt’in köklü kültürünü konu edinen yarışmaya katılım, 26 Mayıs 2019 tarihine kadar devam ediyor.

Beşiktaş’ın tarihi dokusu, sosyal ve kültürel yaşamı, semt sakinlerinin taraftar olarak profili ve sosyal yaşamda, gündelik hayatın içindeki Beşiktaş JK’nın; sporun, futbolun semt ve ilçe ile ilişkisini belgeleyen fotoğraflar, yarışma kapsamında değerlendirmeye alınacak.

Amaç, semt kimliği ile örtüşen kulüp değerlerini anımsamak

1903 yılında Beşiktaş’ın Serencebey Mahallesi’nde kurulan Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 116 yıllık tarihi boyunca Beşiktaş semti ve sakinleri ile iç içe geçen bir sosyal yaşamın aktörü konumunda. Sokaklarında yüz yılı aşan bir zaman boyunca sporla iç içe bir yaşam süren Beşiktaş ilçesinde; “Karakartal’ın İzinde Beşiktaş” teması ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Beşiktaş İlçesi ile sosyo-kültürel ilişkisini belgelemek, semt tarihini Beşiktaş JK tarihi ile ilişkilendirerek aktarmak ve semt kimliği ile örtüşen kulüp değerlerini anımsamak, yarışmanın temel amacını oluşturuyor.

Fotoğrafa ilgi duyan, 18 yaş üstü herkesin katılımına açık olan ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteğiyle hayata geçen yarışmaya başvurular 26 Mayıs 2019 tarihine kadar yapılabilir.

Yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme hakkı kazanan eserler, Beşiktaş JK Müzesi web sitesinde ve Beşiktaş JK Müzesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanacak. Yarışma sonunda “Başarı Ödülü” kazanan 3 eser, Vodafone Park’ta 1 sezon boyunca geçerli olmak üzere VIP Koltuk, “Mansiyon Ödülü” kazanan 3 eser sezonluk kombine bilet, başarılı bulunan 50 eser ise bahsi geçen mecralarda sergileme hakkı elde edecek.

Yarışmanın Seçici Kurulu, Beşiktaş JK Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu, Fotoğraf Sanatçısı Cengiz Karlıova, Fotoğraf Tarihçisi, Yazar, Küratör Engin Özendes, Fotoğrafçı ve Akademisyen Profesör Mehmet Bayhan ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut olarak belirlendi.
Yarışmanın Düzenleme Kurulu Üyeleri, Beşiktaş JK Pazarlama ve Yeni Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yücel, Beşiktaş JK İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık, Beşiktaş JK Müze Müdürü Canan Cürgen ile Beşiktaş JK Müze ve Tarih Danışmanı Zülâl Gök olarak açıklandı. “Karakartal’ın İzinde Beşiktaş” Fotoğraf Yarışması seçici kurul değerlendirmesi, 30 Mayıs – 3 Haziran 2019 tarihleri arasında, sonuç ilanı ve yarışma sonu sergi açılışı ise 11 Haziran 2019’da gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak için tıklayınız.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim