HABERLER
18 June 2015

AYDIN DOĞAN KARİKATÜR YARIŞMASI’NIN BİRİNCİSİ AGİM SULAJ

Aydın Doğan Karikatür Yarışması’nın birincisi Agim Sulaj

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması’nda bu yıl finale kalan 237 karikatür seçici kurul tarafından değerlendirildi. Terörün hedef gözetmeksizin insanları hedef alabileceğini anlattığı çalışmasıyla İtalya’da yaşayan Arnavut karikatürist Agim Sulaj, birinciliğe; İran’dan Mohsen Nouri Najafi’nin eseri ikinciliğe, yine İran’dan Jalal Pirmarzabad’ın eseri de üçüncülüğe layık görüldü.

Terör konusunu işledi

Birinciliği kazanan ve İtalya’da sanat yaşamını sürdüren Sulaj’ın çeşitli eserlerinin İtalya, İngiltere, Yunanistan ve Türkiye’de yayımlandığı kaydedildi. Çoğunlukla yoksulluk, çevre sorunları ve mültecilerin hayatlarını konu alan çizimler yapan Sulaj’ın birinciliğe değer görülen eserinde; terör konusunu işlediği, dünyanın neresinde olursa olsun terörün herhangi bir ülke ve insanı hedef gözetmeksizin vurabileceğini anlattığı belirtildi.

Başarı ödülleri de verildi

Seçici Kurul ayrıca; Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan (Küba), İshimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş (Türkiye), Cemalettin Güzeloğlu (Türkiye), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) ve Mikhail Zlatkovsky’in (Rusya) eserlerini ‘Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim