İSTANBUL
29 November 2018

AYDIN DOĞAN KARİKATÜR YARIŞMASI

Aydın Doğan Karikatür Yarışması

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 35. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödülleri, 27 Kasım 2018 Salı Günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Osman Hamdi Bey Salonu’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan MSGSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker; 35 yılda, 137 ülkeden binlerce sanatçının katıldığı yarışmanın, dünyada “Karikatür Oscarları” olarak anıldığını belirtti. Yarışmaya katılan ve ödül alan sanatçıları tebrik eden Ülker, “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu seneki ödül törenini, tekrar üniversitemiz ev sahipliğinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, sanatın her dönemde insanlık tarihi için en önemli konuları gündeme aldığını ifade ederken, yarışmaya katılan sanatçıların göç, teknoloji, teknolojinin nesiller arasındaki geçişkenliği, gücün tanımı gibi temalara odaklandıklarını belirtti. Bu yıl düzenlenen çalışmada, “dünya sorunlarına ışık tutan önemli işlerin yer aldığını” belirten Sabancı, “Ülkemiz hoşgörüyle, birbirini anlamakla ilgili çok önemli bir rol alabilir ve özellikle Türkiye’den çıkan ve uluslararası bir yarışma haline gelen bu karikatür yarışması bizim hoşgörü kültürümüzü temsil ediyor” ifadesini sözlerine ekledi.

Birincilik ödülü 2 karikatüre…

64 ülkeden 623 sanatçının 2 bin 143 eseriyle katıldığı yarışmada, seçici kurul tarafından değerlendirilen 177 karikatür arasından seçilen karikatürlerin çizerlerine ödülleri takdim edildi.

Birinci, ikinci ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra, bir “Özel Ödül” ve 12 “Başarı Ödülü”nden oluşan yarışmada birincilik ödülü İran’dan Dokhshid Ghodratipour ve Sırbistan’dan Jugoslav Vlahovic arasında paylaşılırken, ikincilik ödülü İran’dan Shahrokh Sheidari, Üçüncülük Ödülü Polonya’dan Krzysztof Grzondzie ve “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” Özel Ödülü Fransa’dan Bernard Bouton isimli sanatçılara takdim edildi.

Başarı Ödülü ise Bernard Bouton, Didie Sri Widiyanto, Konstantin Kazanchev, Kürşat Zaman, Moacır Knorr Gutterres, Nicos Terzis, Pavel Cnstantin, Roman Peshkov, Sajad Rafeei, Silvano Mello, Turan Aksoy adlı sanatçılara verildi.

Ödül kazanan karikatürlerden oluşan sergi, 7 Aralık 2018 tarihine kadar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Osman Hamdi Bey ve Mimar Sinan Salonlarında gezilebilir. Sergi ayrıca 12-15 Aralık 2018 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim