TÜRKİYE
30 March 2016

KAZANAN “ACILARIMIZ”

Kazanan “Acılarımız”

 

Yarışmaya 4 bin 155 fotoğraf katıldı. 8 kategoride 30 fotoğraf ve 6 serinin ödül aldığı yarışmada Doğan Haber Ajansı’ndan Nilüfer Demir’in hafızalarımıza kazınan “Aylan bebek” fotoğrafı “yılın basın fotoğrafı” ödülünü kazandı. Bu fotoğraf aynı zamanda “yılın haber fotoğrafı” birinciliğini de aldı.

Yılın haber fotoğrafı ikincisi 10 Ekim 2015’te Ankara’da tren garı önündeki patlamadan sonra çektiği fotoğraf ile Reuters’den Tumay Berkin oldu. Anadolu Ajansı’ndan Kerem Kocalar ise şehit cenazesi töreninde çektiği fotoğraf ile üçüncülüğe layık görüldü. Yılın haber fotoğrafı mansiyon ödülünü EPA foto muhabiri Tolga Bozoğlu, mülteciler fotoğrafıyla kazandı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin “Yılın basın fotoğrafları” bölümü jürisinde bu yıl şu isimler yer alıyordu: Ahmet Sel (Anadolu Ajansı Görsel Haberler Daire Başkanı), Coşkun Aral (İZ TV Genel Yayın Yönetmeni), Paul Hansen, Lefteris Pitarakiz AP Türkiye Fotoğraf Editörü), Heidi Levine, Pelin Tatlı (ANP Fotoğraf Editörü), Murad Sezer (Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü), Kutup Dalgakıran Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü), Bünyamin Aygün (Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü), Rıza Özel (TFMD Başkanı) yer aldı.

Yarışmada dereceye giren diğer fotoğrafçıların fotoğrafı için lütfen tıklayınız

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim