İSTANBUL
21 October 2015

“MAKERS LIBRARY NETWORK” İSTANBUL’DA

“MAKERS LIBRARY NETWORK” İSTANBUL’DA

ATÖLYE İstanbul ve British Council sizleri “Trispace”, “Maker Kartları” ve “Himmelli Formları” ile tanısıp farklı formlarda yapılardan malzemelerden, oyuncak hatta mobilya yapımını deneyimleye davet ediyor.

Doğu Londra’daki “makerspace” Machines Room’dan Maker kütüphaneci Gareth Owen Lloyd, ATÖLYE İstanbul’da 24 Ekim 2015 Cumartesi günü bir atölye düzenliyor. Atölye İngilizce ve Türkçe olacaktır. Katılım ücretsizdir. Kayıt yaptırma zorunluluğu yoktur.

TRISPACE
Machines Room’da geçirdiği süre boyunca Michael Obriskiv Maker kütüphanesi ağına “Trispace”, lazer kesim modüler maker donanımıyla ilgili atölyeler verdi. Jeodezik geometriden ilham alan “Trispace” iskelet, oyuncak, abajur gibi modüler konstrüksiyonların prototiplenmesinde kullanılabiliyor.

MAKER KARTLARI
Maker Kartları, kütüphaneyi ilk defa kullanan ve yeni projeleri için eğlenceli bir başlangıç arayan deneyimli makerlar için tasarlandı. İngiltere’den Gareth Owen Lloyd ve Güney Afrikalı sanatçı Philip Johnson tarafından dizayn edilen kartlar yapma eylemi aracılığıyla düşünmeyi teşvik ediyor. Kullanıcılar görsel ipuçları içeren dört setin her birinden bir kart seçip soruları cevaplıyorlar: Ne yapıyorum? Hangi medya aracılığıyla? Hangi metotla? Yaptığım şeyi modifiye etmeli miyim?

HIMMELI FORMLARI
Himmeli yapıları aslen Finlandiya’da noel süsü olarak dizayn edilmiş girift, geometrik, gezici tasarımlardır. Yaratım süreci tüplerin kesilip birbirine bağlanarak üç boyutlu formlar oluşturmak üzere kurulmuştur.

“Maker Library Network” hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim