İSTANBUL
3 November 2016

“SÖZCÜKLERİN ETKİSİ”

“Sözcüklerin Etkisi”

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenleniyor. 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek. Fuarın bu yılki onur yazarı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi…

Türkiye Felsefe Kurumu

Ana temanın “Felsefe ve İnsan” olduğu fuarda Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri düzenlenecek. Çocuklara yönelik “Eğitim Hakkı”, “Farklılıklar”, “Eleştirel Okuma ve Düşünme” üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım 2016 Cuma ve 19 Kasım 2016 Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım 2016 Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

Sözcüklerin Etkisi

Onur Konuğu’nun Almanya olduğu İstanbul Kitap Fuarı’na Almanya’dan 30 yayınevi katılırken 40’a yakın etkinlik gerçekleştirilecektir . “Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen” sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpazede hazırladığı program üç ayrı alanda düzenleniyor.

Onur Konuğu Almanya etkinlikleri kapsamında 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleşirken, aynı gün “Almanya’da Yayıncılık Trendleri”, “Çocuk Yayıncılığı ve Okuma’nın Geleceği” ve “Bağımsız Yayıncılık” üzerine paneller gerçekleştiriliyor.

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim