İSTANBUL
19 April 2018

“ŞİMDİ VE BURADA!”

“Şimdi ve Burada!”

Yaratıcı yeni kuşakların oluşması için uygun iklim yaratmak amacıyla beşinci kez gerçekleşen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 19 Nisan–23 Mayıs 2018 tarihleri arasında “Şimdi ve Burada!” temasıyla düzenleniyor. Bienal kapsamında 7 bin öğrencinin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya, video, müzik ve dans performansı izleyici ile buluşuyor. Bienalde 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 20 söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek.

Leyla Sakpınar, Kader Akçay, Fırat Bingöl, Özgür Yener ve Levent Güler’in küratörlüğünü gerçekleştirdiği bienalin paydaşlarını öğretmenler, öğrenciler, STK‘lar, yerel yönetimler, üniversiteler, sanatçılar ve veliler oluşturuyor.

Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile PALETDER, Palet Kültür ve Sanat ve Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin bu yılki mekânları MKM Beşiktaş Çağdaş, Şişhane Metro İstasyonu, Şehir Hatları vapurları ve Ortaköy Meydanı olacak.

Bienal; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir ve Beşiktaş Belediyesi, Şehir Hatları A.Ş. ve İstanbul Metrosu’nun desteğinin yanı sıra sanat ve eğitimle ilgili çalışmalar yürüten ÖRAV, DC Art, Akbank Sanat, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türk Kızılayı, DASİFED, Doğu Anadolu Sanayi ve İş Adamları Federasyonu, Hollanda Konsolosluğu, TEMA, WWF, Kent ve Çocuk Derneği, ÇEKÜL, Mülteci Destek Derneği, Nesin Vakfı gibi 40’ın üzerinde STK’nın işbirliğiyle, THY, BKM Troy, Edding, Raid’in, Alme FM, TV 360 ve Akşam Gazetesi’nin desteği ile çalışmalarını yürütüyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim