İSTANBUL
1 October 2019

PETRA KORTE

Petra Korte

Tasarım Bakkalı “Misafir Sanatçı Programı”nın on birinci misafiri Petra Korte, çevresinden temin ettiği malzeme ve hayal gücünü kendi fikirleri doğrultusunda yeni bir ifade biçimine dönüştürüyor. İstanbul’u tarihteki en önemli şehirlerden biri olarak gören sanatçı, bu bölgenin doğu ile batının birleşim noktası ve farklı kültürlerin buluşma yeri olması sebebi ile sergideki eserlerin odak noktasını buraya ait nesnelerle kurguluyor. Bununla birlikte doğa ve peyzaj tasavvuru ve günlük haberler de sanatçının odağında yerlerini alıyor.

İklim değişikliğini yoğun olarak yaşadığımız bu dönemde, İstanbul Bienali’nin konusu olan 7. Kıta’ya atfen sanatçı, İstanbul denizlerinden topladığı kıyıya vurmuş nesneleri sergiliyor.

Her nesne “suda geçirdiği yolculuğu” gösteren izler taşır. Doğal olan ile yapay olan çöpleri birbirinden ayırmayı zorlaştıran bu izleri sanatçı tuz kristalleri sayesinde daha da vurguluyor. Bu “suni ortak yaşam” insan bedeni ile bir ortaklık gösteriyor, bizim farkında bile olmadan vücudumuza aldığımız plastik parçacıkları, bir haftalık sürede bir kredi kartı büyüklüğünde plastik alıyoruz, hepimiz!

Bienal teması bu sergide iki şekilde vurgulanıyor: Sorunlara işaret ederek ve çözümler önererek.

Sergi 6 Ekim 2019 tarihinden itibaren Tasarım Bakkalı’nda gezilebilir.

Tasarım Bakkalı
Uzunhafız Sok. 101/A Yeldeğirmeni Kadıköy İstanbul
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim