İSTANBUL
3 October 2016

İSTANBUL KUKLA FESTİVALİ

İstanbul Kukla Festivali

“Kukla sever misiniz?” sorusuna “evet” diyenler 19 yıldır bu festival etrafında toplanıyor. Bu yılki buluşma ise 15-30 Ekim 2016 tarihleri arasında…

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival, “UNESCO Kültür Miras Taşıyıcısı”, Karagöz sanatçısı Cengiz Özek sanat yönetmenliğinde gerçekleştiriliyor.

Özek, bu festivalin kukla adı altında bir zamanlar son derece kısır bir algısı olan Türk izleyicisi ve sanatseverlerine, sahne sanatlarının tüm kategorilerini içinde barındırabilen, disiplinlerarası, yaratıcılığı kışkırtan, imkânsızlık sözünü kabul etmeyen bir sanatın ufuklarını açtığını belirtiyor.

Bu yıl festivalde 11 ülkeden dünya starı 20 grup yer alıyor. Yerli gruplar, Meddah Yapım, Tiyatrotem, Cengiz Özek, Gösteri Sanatları Merkezi, Emin Şenyer ve Tiyatro Gülgeç’ten oluşuyor. Yabancılar ise; Avusturya’dan Karin Schafer Figurentheater, Belçika’dan Vlinders Theater & Co, Fransa’dan Cinemarionette ve MalaStrana Company, Hollanda’dan Ananda Puijk Company, İspanya’dan Jordi Bertran ve Joan Baixas, İtalya’dan Pulcinella di Mare, Macaristan’dan MarkusZinhaz, Romanya’dan Tandarica Theatre, Singapur’dan Puppets and Mascots Specialists, Yunanistan’dan ise Antamapantahou topluluğu. Ayrıca, bu seneki festivalde son derece önemli bir sergi göze çarpıyor. “Karagöz’ün Dünyası” adı altındaki sergi Karagöz sanatçısı Cengiz Özek yapımı Karagöz figürlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Ayrıca Mengü Ertel, Yurdaer Altıntaş, Nuri Abaç gibi sanatçıların Karagöz konulu çalışmaları da sergiye renk katacak. “Türk Gölge Tiyatrosu”nun göç yolları, beslendiği kaynaklar, Stefan Carelius tarafından hazırlanan özel grafik tasarımlarıyla anlatılacak. Sergi Küçükçekmece Belediyesi Kültür Merkezi’nde 15 Ekim-10 Aralık 2016 tarihleri arasında gezilebilir.

Ülkemizdeki yabancı kültür merkezleri bu yıl da festivalin destekçisi. Festival, Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu, İtalyan Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Cervantes Kültür Merkezi, Dimitri Cantemir Romen Kültür Enstitüsü, Avusturya Kültür Ofisi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Festival İstanbul’un iki yakasında; Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulcherie, Küçükçekmece Belediyesi kültür merkezleri, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Terakki ve Işık Okulları salonları, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi, Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Salonu, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Yeldeğirmeni Kültür Merkezi, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (Kadıköy), 212 Outlet, Torium AVM ve Mall of Istanbul sahnelerinde seyirciyle buluşacak.

Biletler biletinial.com‘da…

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim