HABERLER
1 September 2015

GUGUK KUŞU HARBİYE AÇIKHAVA’DA

Guguk Kuşu Harbiye Açıkhava’da

Geçen sezonun oldukça fazla ilgi ve beğeni toplayan oyunlarından biri olan; Oktay Kaynarca ve Deniz Uğur‘un başrolünde olduğu Guguk Kuşu 20 kişilik dev kadrosuyla 7 Eylül 2015 Pazatesi günü saat 21:00’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Guguk Kuşu tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevk edilen bir mahkûmun (McMurphy- Oktay Kaynarca) burada geçirdiği zamanı konu alıyor.
McMurphy rolünde izleyeceğimiz Oktay Kaynarca oyunda; deli kimdir, delileri sistem mi yaratır, kim deli ya da kim akıllı? gibi sorulara yanıt arıyor.
Mahkûm McMurphy bu süre içerisinde hem kurallara uymuyor, hem kaçma planları yapıyor, hem de diğer hastalarla farklı diyalog kuruyor. Terapilerde gözlenen başına buyruk hareketleri ve özgürlüğüne olan düşkünlüğü nedeniyle soğuk, tavırlı, suratsız, otoriter Başhemşire Ratched (Deniz Uğur) ile de büyük sorunlar yaşıyor ve aralarında ciddi bir çatışma başlıyor.
Oyunda gelişen olaylar üzerinden birbirlerine üstünlük kurma çabaları eşliğinde, normal olmaya çalışmanın deli olmaya çalışmaktan daha zor olduğu mizahi bir dille anlatılıyor.

Künye

Yazan: Ken Kesey
Uyarlayan: Dale Wasserman
Çeviren: Bilge Koloğlu
Yöneten: Şakir Gürzumar
Dramaturg: Selen Korad Birkiye
Oyuncular: Oktay Kaynarca,Deniz Uğur,Galip Erdal, Tuba Ünsal, Levent Can, Kevork Türker, Yiğit Pakmen, Melda Narin, Ali Deniz Çelik, Onur Kırat, Umut Avcı, Gamze Uçar, Dorukan Kenger, Engin Demircioğlu, Onur Yenidünya ve Kayhan Yıldızoğlu
Dekor ve Kostüm: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarım: Akın Yılmaz
Müzik ve Efekt Tasarım: Cenk Taşkan
Fotoğraf ve Poster Tasarımı: Levent Özdemir

Bilet Fiyatları: 1. Kategori- 45.00 TL / 2. Kategori- 23.00 TL

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim