Fotoğraf sanatçısı Sanne de Wilde, Pasifik Okyanusu’nun ortasındaki Pingelap adasında yaşayan ve çoğunluğu renk körü olan insanların gözünden bir fotoğraf serisi hazırlayarak, bunları “The Island of the Colorblind” adıyla kitaplaştırdı.
18. yüzyılın sonlarında Pingelap üzerinde meydana gelen yıkıcı bir tayfunun ardından hayatta kalmayı başarmış toplam 20 kişi arasında, renk körlüğüne sebebiyet veren bozuk bir gene sahip olan hükümdar Nanmwarki Mwanenihsed de bulunuyordu. Yaygın bir inanışa göre hükümdarın taşıyıcılığıyla şu anda nüfusun neredeyse % 10’unda yaygın olan bu hastalık genler arasında yayılmaya başladı ve adanın çoğu, renkleri ayırt etme becerisinin zayıf olduğu akromatopsi hastalığıyla doğdu. Sanne de Wilde, yıllardır bilinen bu hikâyeden yola çıkarak ada sakinlerinin dünyayı nasıl gördüğünü merak etti ve konuyla ilgili, kızıl ötesi teknolojisini kullanarak fotoğraf çalışmaları gerçekleştirdi.
1977’de ilk kez Oliver Sacks tarafından yazılmış “The Island of the Colorblind” isimli kitapta Pingelap ve Pohnpei’deki kalıtımsal renk körlüğü işlenmişti. Sanne de Wilde aynı ismi verdiği bu kitapta aynı konuyu fotoğraf sanatıyla ele aldı.