HABERLER
22 June 2015

BİZE YASA LAZIM

Bize Yasa Lazım

23. İstanbul LGBTİ(Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) Onur Haftası kapsamında düzenlenen 6. Trans Onur Yürüyüşü, İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 21 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Fransız Konsolosluğu önünde bir araya gelen binlerce kişi Onur Haftası’nın bu yılki “Bize bir yasa lazım” sloganıyla yürüdü.

Tünel Meydanı’na yürümek isteyen gurup kısa süreliğine polis engeline takıldı. Engellemelerin ardından devam eden yürüyüşte Türkçe ve Kürtçe dövizler de taşındı.

Tünel Meydanı’nda İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği adına bir basın açıklaması yapan Ebru Kırancı, “Yeni anayasa yapım sürecinde eşitliği düzenleyen 10. maddeye ‘cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği’ ibarelerinin eklenmemesi, ağır tahrik indirimlerinin kaldırılmaması, devletin, dolayısıyla AKP hükümetinin trans katliamlarına açık olarak çağrısıdır” dedi.

Grup, “Nefret cinayetlerine, ötekileştirmeye, katledilmeye ve yok sayılmaya karşı bize bir yasa lazım” ifadelerinin ardından olaysız şekilde dağıldı.

28 Haziran’da İstiklal Caddesi’nde yapılacak geleneksel Onur Yürüyüşü ile sona erecek.

İstiklal Caddesi’nde yapılacak geleneksel Onur Yürüyüşü ile sona erecek 23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası yürüyüşü için Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da LGBTİ’li bireylere bir destek mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajın bir bölümü şöyle;

“Farklı inançlarda, farklı dünya görüşlerinde, farklı cinsel eğilimlerde, farklı siyasi görüşlerde olursak olalım, önemli olan insanlık paydasında buluşmak, önemli olan bir arada yaşamanın mutluluğunu hissetmektir.”

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim