BEŞİKTAŞ
17 April 2019

HAYALİMDEKİ BEŞİKTAŞ

Hayalimdeki Beşiktaş

Beşiktaş Belediyesi 16 Nisan 2019 tarihinde, Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi Onat Kutlar Sahnesi’nde İBB Çocuk Meclisi’nde Beşiktaş’ı temsil edecek öğrencilerle kent atölyesi düzenledi. Atölyeye katılan Beşiktaş İlkokulu ve Özel Yıldız Koleji İlkokulu öğrencileri Irmak Bozkurt, Poyraz Tarlacı, Derin Ermiş, Beray Yılmaz, Güneş Akbayır, Lal Yalnız, Ekin Kaplan, Seray Çayoğlu ve Çınar Özatay ile gerçekleşen etkinlikte tanışma çemberinden sonra küçük vatandaşlarımıza kente dair gözlemleri soruldu. Sohbet havasında başlayan projektif çalışmada belediyemizin Çocuk Dostu Şehirler Süreç Yürütücüsü, Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Ali Şahin, çocuk dostu kent ve çocuk hakkı kavramlarına değindi. Karaoğlan Gençlik Merkezi Koordinatörü Volkan Altınok Beşiktaş’a dair veriler paylaştı.

“Hayalimdeki kent” konulu çalışmada çocukların nasıl bir kent istediklerine dair hayalleri dinlendi. Çocuk Mekân Sosyal Girişimi kurucusu, Şehir Bölge Plancısı Başak İncekara çocuklarla “kenti beraber tasarlamak” oyunu oynadı ve çocukların hayallerini atık malzemelerden yaptıkları maketlerle somutlamalarına yardımcı oldu. Çocukların kente dair gözlemlerinde öne çıkan noktalar; trafik sıkışıklığı, hava kirliliği, yeşil alan azlığı, oyun parklarının -küçükler için yapılmış oyun gruplarının- tekdüzeliği oldu. Sokakta kalan, barınma ihtiyacını karşılayamayan evsizlerin ve sokak hayvanlarının varlığına dikkat çeken küçük vatandaşlarımız kentin en önemli sorunu olarak da kaldırımlarda yürüyememek, ulaşım için yollarda saatler kaybetmek, “çok sıkışmak” ve “çok sıkılmak” olduğunu iletti.

Hayallerindeki kenti anlatırken, daha çok ağaç, daha temiz doğa, daha az binayı en üste koyan çocuklarımız, kentte daha çok spor alanı, havuz, basket sahası, bisiklet ve paten-kaykay yolu, çocuklara uygun sanat etkinlikleri (dans pisti – büyük boyama alanları) olması gerektiğini aktardılar. Sokaklarda araçlar tarafından zarar görme korkusu olmadan oyun oynayabilme, sokakları trafiğe kapatıp çocuk eğlenceleri yapabilme isteklerini belirten çocuklarımız, parklarda onların yaş grubuna daha uygun, daha eğlenceli oyun grupları, tırmanma halatları ve kendi tasarlayabilecekleri oyun üniteleri isteklerini ilettiler.

Başak İncekara kolaylaştırıcılığındaki maket atölyesi ile bu isteklerini atık malzemelerle somutlaştıran çocuklarımızın hayallerindeki kentte bol bol yeşil alanlar, ağaçlar, basket sahaları, yüzme havuzu, sokak hayvanları için kulübeler göze çarpıyor. Binaların çatılarından inen kaydıraklar, yelkenliler ile temiz enerjili ulaşım, kent meydanında büyük dans pisti gibi projeleri de olan küçük vatandaşlarımızın 23 Nisan 2019 tarihinde toplanacak çocuk dostu İBB Çocuk Meclisi’nde Beşiktaş’ı en iyi şekilde temsil edeceğine eminiz.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim