BEŞİKTAŞ
13 June 2016

“ANARCHYTECTURE”

“Anarchytecture”

Rock dünyasının en karizmatik isimlerinden Skin’in önderliğindeki Skunk Anansie, geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan yeni stüdyo albümü Anarchytecture’ın turnesi dahilinde 21 Temmuz’da Zorlu PSM sahnesinde. Britpop’un hüküm sürdüğü 1994 yılında kurularak, o dönem “Brit Rock” olarak adlandırılacak akımın öncülüğünü üstlenen Skunk Anansie, günümüze kadar yayınladığı toplam altı stüdyo albümüyle rock müzik tarihine damgasını vurdu. Müzik dünyasının en özgün figürlerinden biri olan Skin’in muazzam yorumu ve sahne varlığıyla dünyanın en önemli müzik festivallerinde birbirinden çarpıcı performanslara imza atan İngiliz grup, özellikle 1999 tarihli albümü Post Orgasmic Chill sayesinde geniş kitlelere ulaştı.

1995 yılında yayınlanan ilk album Paranoid & Sunburnt’ün hit şarkıları Feed ve Selling Jesus’ın, senaryosunu James Cameron’ın yazdığı, yönetmenliğini ise eski eşi Kathryn Bigelow’un üstlendiği Strange Days’in soundtrack’inde yer alması Skunk Anansie’nin büyük bir çıkış yakalamasını sağladı. Ardından yayınlanan ikinci albüm Stoosh, ilk albümün başarısını sürdürdü.

Charity, Hedonism, Selling Jesus, Weak, Secretly ve Charlie Big Potato gibi müzik listelerinde fırtınalar estiren hit şarkılara hayat veren Skunk Anansie, 15 Ocak’ta yayınlanan altıncı stüdyo albümü Anarchytecture’la formundan hiçbir şey kaybetmediğini kanıtladı.

U2, Aerosmith, Feeder, Lenny Kravitz, Bad Religion, Rollins Band, Therapy?, Rammstein, Killing Joke, Soulfly, Sevendust, Oomph!, Muse, Staind, Powerman 5000, Veruca Salt, Marion ve A Perfect Circle’ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü grupla turneler gerçekleştiren Skunk Anansie, günümüzün en başarılı canlı gruplarından biri olma özelliğini koruyor.

Ön Grup: Redd

İlk albümü 50/50’yi yayınladığı 2005 yılından itibaren pop/rock sahnemizin en aktif gruplarından biri haline gelen Redd, 21 Temmuz’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek Skunk Anansie konserinde ön grup olarak sahneye çıkacak. Geçtiğimiz Mart ayında altıncı stüdyo albümü Mükemmel Boşluk’la sadık hayran kitlesini daha da genişleten grup, dinamik besteleri ve ustalıkla yazılmış şarkı sözleriyle bir kez daha takdir topladı. Merakla beklenen Skunk Anansie konseri öncesi Redd’in çarpıcı canlı performansına tanıklık edebilirsiniz.

Biletler: biletix

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim