BEŞİKTAŞ
31 July 2018

“CELUI QUI TOMBE”

“CELUI QUI TOMBE”

Günümüz modern dans sahnesinin en yaratıcı isimlerinden biri olan Fransız akrobat, aktör ve performans sanatçısı Yoann Bourgeois’nın Celui Qui Tombe (Düşen Kimse) projesi Istanbul Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle 11 Kasım 2018 tarihinde Zorlu PSM Ana Tiyatro’da!

Ulusal Sirk Sanatları okulu CNAC’de akrobasi eğitimi alan Bourgeois kendi ekibini kurmadan önce dört yıl boyunca dans topluluğu Compagnie Maguy Marin’de dans etti. Pantheon’da sergilenen “Energy and Balanced”, “Cavale”, “Le Mécanique de l’Histoire” gibi dünyaca ünlü eserleriyle adından söz edilen genç ismin performans eserlerini bu kadar benzersiz kılan şey ise işlerinde dönen platformlar ve trambolin entregrasyonlarından faydalanması. Bu devrim niteliğindeki teknik kullanımlarını işin poetik bir elementi haline getirebilmesi ise onun dehasının belki de en büyük göstergesi.

Gösteride sahneye kablolarla asılmış bir platformda altı performans sanatçısının fiziksel sınırlarını zorlamasını izliyoruz. Yatay bir konuma indirildiğinde, yavaş yavaş dönmeye başlayan ahşap platform daha sonra hızlanıyor ve artan merkezkaç kuvveti ile dansçıları bedenlerini kullanarak adeta rüzgâr ile savaşmaya itiyor. Arka fonda ise Beethoven’den, Frank Sinatra’ya uzanan etkileyici bir müzikal seçki bu nefes kesen dansa eşlik ediyor.

Biletler biletix‘te…

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim