İSTANBUL
29 March 2021

“SÜPÜR II”

“Süpür II”

Kapadokya, Ekrem Kadak için resmine eklentiler oluşturma sürecinin önünü açan deneysel bir sürecin başlangıcı oldu. Cam paletin diğer yüzünün büyüsü onu dünyada cam altı resmi konusunda neler yapıldığını araştırmaya yönlendirdi. 20. yüzyılda büyük sanatçıların ilgisiyle zanaattan sanata evrilen bu duruma çağdaş göndermeler oluşturarak çalışmalarına devam ediyor. Ekrem Kadak’ın Galeri Selvin Nişantaşı’ndaki sergisi 17 Nisan 2021 tarihine kadar seyirciyle buluşacak.

Sanatçı hakkında
1957 Tokat doğumlu olan sanatçı, 1979 Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde lisansını tamamladı. 1985’te başlayan Anadolu Sergileri’ne 1990 yılından itibaren büyük kentlerde devam etti. Üçü yurt dışında olmak üzere, 25 kişisel sergi yaptı ve 50’ye yakın karma ve grup sergilerine katıldı.

Yaşamı boyunca Kapadokya’ya ilgi duydu. Abdullah Şen’le birlikte “Kapadokya Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması”nı düzenledi. Dünyadan ve ülkemizden 300’e yakın sanatçıyı Kapadokya’yla buluşturdu. Cam altına çağdaş göndermelerden oluşan işlerinden oluşan koleksiyonu Kapadokya Uçhisar’daki Ekrem Kadak Cam Müze Evi’nde sergileniyor.

Galeri Selvin
Abdi İpekçi Caddesi No:38/3 Nişantaşı İstanbul

Galeri Selvin kısıtlamalar dışında pazar günleri hariç 11:00-19:00 saatleri arasında açıktır.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim