İSTANBUL
25 June 2018

“HEP DAHA FAZLA, HEP DAHA AZ”

“Hep Daha Fazla, Hep Daha Az”

Mustafa Sevinç’in ilk kişisel sergisi “Hep Daha Fazla, Hep Daha Az” 21 Haziran-7 Temmuz 2018 tarihleri arasında Art On İstanbul’un Tepebaşı’ndaki mekânında görülebilir.

Sanatçı, oluş sürecinde zamanın izini temele aldığı sergide, bireyin iç/dış dünya ilişkisi ile bellek kavramı üzerine yoğunlaşıyor. Çalışmalarında su, sünger, cam, ahşap ve demir gibi malzemeleri kullanarak izleyiciyi, yavaş ilerleyen ve bir sonuca bağlanması gerekmeyen bir sürecin etkilerini sezinlemeye davet ediyor. Steril bir laboratuvar görüntüsüne bürünen galeri mekânında, etkileşimli malzemenin sergi boyunca sürecek değişimi, izleyicinin bulunduğu zamanla sınırlanıyor. Sanatçı, varoluşun öngörülemez tabiatını steril, sakin ve şiirsel bir imgeyle temsil ediyor.

Hep Daha Az, Hep Daha Fazla isimli ilk kişisel sergisinde Mustafa Sevinç, varoluş sorunlarının temelinde yatan zaman algısını ve bireyin iç/dış dünya ilişkileri ekseninde bu algıyla yüzleşmesini metaforik biçimde ele alır. Sanatçı, basit yapı ve kompozisyonlardan yola çıkarak görünüşlerin temsil ettiklerini sorgularken izleyiciyi de bu sakin-gergin atmosfer içinde soru sormaya ve olmayanı görmeye yönlendirir.

Mustafa Sevinç hakkında

Mustafa Sevinç 1984 yılında Ankara’da doğdu. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. 2011 yılında‚ “Sanatın Varoluş Sürecinde Bilgi, Belge” adlı tez konusu ile yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalında tamamladı. 2013 yılından beri, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

Sergi pazar ve pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilir.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim