DÜNYA
9 February 2017

ERDOĞAN’A ÖDÜL

Erdoğan’a ödül

Avrupa Kültür Vakfı’nın verdiği “Princess Margriet Kültür Ödülü”ne yazar Aslı Erdoğan, yazar Navid Kermani, müzisyen Luc Mishalle ve sanatçı Marina Naprushkina layık görüldü. Ödül töreni 9 Mayıs 2017’de Amsterdam’ın Paradiso Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Avrupa Kültür Vakfı’nın çalışmaları “demokrasi”, “çeşitlilik”, “eşitlik” ve “dayanışma” gibi değerleri esas alıyor. ECF Princess Margriet Ödülü ise demokrasilerini hayal güçleriyle zenginleştiren sanatçı ve düşünürlere veriliyor.

ECF Princess Margriet Ödülü jüri başkanı Katherine Watson ödülle ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ödülü kazanan isimlerin hepsi, kendileri ile aynı fikirde olmayan insanlarla mücadele etmiş, varsayımlara bağlı kalmadan, onları sorgulayan, dinleyen ve bizi de bunu yapmaya teşvik eden insanlar… Luc Mishalle ve Marina Naprushkina kendi yerel topluluklarında, farklı kültürlerden insanların yeni toplumsal formlara katılımının farklı yollarını arıyor. Navid Kermani ve Aslı Erdoğan ise edebiyat, gazetecilik ve medya yoluyla kendi sınırlarının aşarak geniş bir kitleye ilham veriyor, zihinleri açıyor ve tartışmalar başlatıyorlar.”

ECF Princess Margriet Ödülü bu yılki jürisi şu isimlerden oluştu:

Andreas Broeckmann – Küratör, Leuphana Sanat Programı, Lüneburg/Berlin
Juan Freire – XTribe, EduCaaS ve inViable’in kurucu ortağı, Madrid)
Ivan Krastev – Liberal Stratejiler Merkezi’nin başkanı, Sofya
Ruth Mackenzie (Hollanda Festivali sanat yönetmeni, Amsterdam)
Saskia van Stein (Bureau Europa yöneticisi, Maastricht).

Haber fotoğrafı: Muhsin Akgün, ECF
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim