BEŞİKTAŞ
8 April 2016

KATIL, BEĞEN, DESTEKLE

Katıl, Beğen, Destekle

Avrupa Birliği şemsiyesi altında 1970 yılından bu yana pek çok Avrupa ülkesinde düzenlenen gençlik müzik yarışmaları, ülkemizde ilk kez Mayıs 2015 tarihinde BT Müzik ve Sahne Sanatları organizasyonu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın değerli iş birliği ve Avrupa Birliği Gençlik Müzik Yarışması Birliği (ECMY) desteği ile gerçekleşti. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması’nın amacı; profesyonel müzik eğitimi almayan ulusal ve uluslararası genç yetenekleri destekleyerek buluşturmak ve kültürler arası dostluk bağlarını güçlendirmek.

Yarışma, 9-13 ve 14-18 yaş aralığında bireysel piyano ve özel gereksinimli ve gelişim yetersizliği olan genç yeteneklerin özel kategoride katıldıkları 3 ayrı kategoride gerçekleşiyor. Bireysel piyano öğrencileri, müzik öğrenimine müzik kursları, özel ders, yarı-zamanlı konservatuar, kendi okullarındaki enstrüman programına devam eden piyano öğrencilerdir.

Yarışmaya konservatuar, güzel sanatlar veya müzik okullarında tam zamanlı okuyan piyano öğrencileri katılamaz. Özel kategori katılımcıları, yarışmaya piyano ve herhangi diğer bir enstrüman veya şarkı ile katılabilir. Özel gereksinim, bedensel, zihinsel ve/veya öğrenme yetenekleri bakımından yaşıtlarına göre farklılaşan çocuk ve gençlerdir.

Adayların 7 Mayıs 2016’ya kadar www.ugy-istanbul.com adresinde üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra, youtube veya vimeo’ya yarışma parçalarını yüklemeleri gerekiyor.

İlk aşaması web sitesi üzerinden yapılacak yarışmanın finalistlerini, halk beğeni ve jüri oyları belirliyor.

Finaller 3-4-5 Haziran 2016 tarihinde Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim