BEŞİKTAŞ
5 February 2016

BUGÜN BEŞİKTAŞ’TA VİZYONA GİREN FİLMLER

Bugün Beşiktaş’ta vizyona giren filmler

1. Kötü Kedi Şerafettin

“İnsan mıyız ulan biz?”

Yönetmen: Ayşe Ünal, Mehmet Kurtuluş
Senaryo: Levent Kazak, Bülent Üstün
Seslendirenler: Uğur Yücel, Demet Evgar, Ahmet Mümtaz Taylan, Yekta Kopan, Cezmi Baskın, Ayşen Gruda, Gökçe Özyol, Okan Yalabık, Güven Kıraç, Ozan Kurtuluş, Turgut Doğru

Sefahati meşhur, marazı bol Beyoğlu’nda geçen bir İstanbul serüveni! Alelade bir Mart sabahı, kahramanların en tersosu, kedilerin en fenası Kötü Kedi Şerafettin, kadim yancıları Fare Rıza ve Martı Rıfkı ile akşama mangal hazırlığı yapmaktadır. Ne var ki evdeki hesap çarşıya uymaz… Şero, aynı gün, babası Tonguç tarafından evden kovulacağı, bir dizi düşmanının saldırısına uğrayacağı, hayatında ilk kez aşık olacağı, baba olduğunu öğrense de kabullenemeyeceği gibi, mangal planları da bu “ufak aksiliklerle” altüst olacaktır.

Çözüm Rıza’dan gelir: bundan böyle hayvan değil insan gibi düşünmeleri gerekmektedir. İşte bu, o meşum gecenin ve bir oğulun babaya dönüşmesinin hararetli, hareketli, kavgalı dövüşlü, kahkaha ve gözyaşı ile bezeli inanılmaz hikâyesidir. Bülent Üstün’ün yazıp çizdiği kült çizgi roman dizisinden, Türkiye’nin en büyük animasyon stüdyosu Anima İstanbul’un yapımıyla perdeye uyarlanan Kötü Kedi Şerafettin, yetişkinler için bir animasyon filmi.

Ama ne film!

Kötü Kedi Şerafettin dünyanın en büyük animasyon festivallerinden biri olan Annecy’de “Yapımı Devam Eden Filmler” kategorisindeki yarışmaya, Buz Devri filmlerinin yapımcılarının yeni filmi Snoopy ile birlikte seçildi.

Salonlar:
Levent Metro City Cinema Pink
Levent Cinemaximum Kanyon
Levent Özdilek Cinetime
Etiler Akmerkez Cinema Pink
Zorlu Center Cinemaximum
Etiler Alkent Cinecity

 

2. Carol

“Bazı insanlar hayatınızı sonsuza kadar değiştirir”

Yönetmen: Todd Haynes
Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler
Süre: 118 dakika

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerindendir. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir.

Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur…

Velvet Goldmine’nın ardından 2000’li yıllarda imza attığı Cennetten Çok Uzakta, Beni Orada Arama gibi yapımlarla tanıdığımız Todd Haynes’in yönetmenliğini üstlendiği yapımı Patricia Highsmith’in romanından uyarlayan isim ise Phyllis Nagy. Filmin başrollerini ise Rooney Mara ve Cate Blanchett paylaşıyor.

Carol; En İyi Kadın, En İyi Yabancı Kadın Oyuncu, En İyi Özgün Müzik, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kostüm Tasarımı olmak üzere 6 dalda Oscar adayı…

Salonlar:
Zorlu Center Cinemaximum
Etiler Alkent Cinecity
Etiler Akmerkez Cinema Pink

 

Cate Blanchett fotoğrafı © Wilson Webb / DCM
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim