EL DELİYE BİZ AKILLIYA HASRET

EL DELİYE BİZ AKILLIYA HASRET

TİYATRO, KOMEDİ

Bu oyuna yerimiz kalmamıştır. İlginize teşekkür ederiz.

Etkinliği Paylaş:

29

Mart2017

ÜCRETSİZ

Çiğdem Tunç Tiyatrosu
EL DELİYE BİZ AKILLIYA HASRET

Yazar: Valentin Katayev
Çeviren: Göksel Kortay
Uyarlayanlar: Onur Sarıaltın, Süreyya Gökhan Atmış, Çiğdem Tunç
Yöneten: Çiğdem Tunç
Yardımcı Yönetmen: Onur Sarıaltın
Dekor: Yusuf İnan Güneş
Kostüm: Şinasi Günaydın
Müzik: Nida Şan
Afiş fotoğrafı ve tasarımı: Şahin Tuhan, Lightbox Studio
Ses ve ışık: Abdullah Koç
Koordinasyon ve iletişim: Alper Çorumluoğlu
Oynayanlar: Onur Sarıaltın, Özkan Ayalp, Sema Aras, Murat Parasayar, Çiğdem Tunç, Deniz Değirmenci, Iraz Bükre, Alper Çorumluoğlu, Ünal Zorer, Aron Buniel

Rus yazar Valentin Katayev’in kaleme aldığı “Bugün Git, Yarın Gel” oyunu, “El Deliye, Biz Akıllıya Hasret” adıyla Onur Sarıaltın, Süreyya Gökhan Atmış ve Çiğdem Tunç tarafından, günümüz koşulları, ihtiyacı ve beğenileri göz önüne alınarak, yazarın kurduğu dramaturjik yapı bozulmadan, güncelleştirilmiş bir dil ve anlatıma dönüştürülerek uyarlanmıştır.

Oyun, alt tabakadan, kendi halinde ve dürüst bir memurun, lüks bir spa merkezinde konaklayan bir işadamına, barınaktaki hayvanlara yapılacak kuru mama bağışı için bir evrak imzalatmaya gelmesiyle başlar. Fakat memur, sosyokültürel ve ekonomik konumu sebebiyle içeri alınmaz. O ise görev bilinciyle imzayı almayı kafasına koymuştur. Bunun için türlü numaralara başvurur ve en nihayetinde o da burada işleyen düzene ayak uydurarak içeri girmeyi bir şekilde başarır. İçeri girmek için seçtiği yöntem, bu dinlenme tesisinde konaklayan diğer misafirlerin ve çalışanların da günlük planlarını ve akışını etkiler. Olaylar, misafirlerin ve tesis çalışanlarının birbiri ardına yanlış anlamaları sonucu bu karışık durumun içine sürüklenmesiyle daha da tuhaf ve karışık bir hal alıp, büyük bir kaosa dönüşerek gelişir.

Günümüzde yaşanan iletişimsizlik, önyargı, ikiyüzlülük, gösteriş merakı, sınıfsal farklılıklardan doğan çifte standart, popüler kültürün yarattığı tüketim çılgınlığı gibi olumsuz yaklaşımların ve evrensel sorunların, komik – ironik bir dille eleştirilmesi üzerine kurulu olan oyun, çok hareketli ve akışkan bir sahne trafiğine sahip, enerjisi ve temposu yüksek bir durum komedisi, vodvildir.

Önemli not: Oyuna yanınızda getireceğiniz en az bir kitap karşılığında ücretsiz olarak girebilirsiniz. Biletler koltuk sayısıyla sınırlıdır… Ücretsiz biletinizi Akatlar Kültür gişesinden alabilirsiniz.

ÜCRETSİZ

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ (212) 351 93 82 / ZEYTİNOĞLU CAD. NO: 16, AKATLAR MERKEZ DETAYLARI

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim