Mozart’ın yaşamının son yıllarında yazdığı en gizemli eserlerinden “Adagio ve Füg” ile bestecinin teatral coşkular ve en has haliyle yaşam enerjisi dolu, popüler yapıtlarından “ 17 numaralı Sol Majör Piyano Konçertosu” ve Beethoven’ın çok sevilen oda müziği eseri “Mi Bemol Majör Septet”, dönemin fantastik müzikal lezzetlerini Fulya Sanat’a taşıyor.
PROGRAM
W.A. Mozart ( 1756-1791 )
Adagio ve Füg, Do Minör, K546
II Fuga: Allego
(süre: 9 dakika)
W.A. Mozart ( 1756-1791 ) :
III. Allegro – Presto
(süre: 30 dakika)
Solist : Özgür Aydın
-ARA-1
Septet, Mi Bemol Majör, Op. 20
III. Tempo di menuetto
(süre: 35 dakika)
Solistler:
Çiğdem İyicil -Keman
Özcan Ulucan -Viyola
Gözde Yaşar- Viyolonsel
Onur Özkaya- Kontrabas
Mahir Kalmik- Korno
Ebru M. Sonakın- Klarinet
Sertaç Çevikkol- Fagot
-Sanatçının kısa biyografisi
ÖZGÜR AYDIN
Müzik dünyasının en önemli yarışmalarından biri sayılan ARD Münih Uluslararası Piyano yarışmasını kazanarak yurt dışına açılan Türk piyanist Özgür Aydın, günümüzün önde gelen genç piyanistlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
1997 yılında Münih Herkulessaal’de Bavyera Senfoni Orkestrası ile Brahms’ın 1. Piyano Konçertosu’nu seslendiren Aydın, bu önemli konserden sonra birçok Alman Senfoni Orkestrası ile konserler vermiştir. BBC Concert Orchestra London, Canada Calgary Philharmonic, Simon Bolivar Youth Orchestra of Venezuela, Slovak State Philharmonic’in yanısıra, Türkiye’deki bütün senfoni orkestraları ile çalmıştır.
Edinburg, Ravinia, Rheingau, Salzburg, İstanbul, Schleswig-Holstein müzik festivalleri gibi önemli uluslararası festivallere davet edilen Aydın, Wigmore Hall (Londra), Herkulessaal ve Gasteig (Münih), Musikhalle (Hamburg), Suntory Hall (Tokyo), Carnegie Hall (New York), Boston Symphony Hall (Boston), Severance Hall (Cleveland), Kennedy Center (Washington) gibi prestijli müzik merkezlerinde konserler vermektedir.
Aydın, 2009’dan beri dünyaca ünlü kemancı Midori ile sürekli olarak çalmaktadır. Ayrıca viyolacı Naoko Shimizu ve Berlin Filarmoni üyeleri ile de oda müziği yapmaktadır.
Berlin’de yaşayan sanatçı, konserlerini yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde sürdürmektedir.
Camerata Saygun Oda Orkestrası:
1971 yılından günümüze İstanbul’da Devlet Konservatuvarı olarak pek çok yetenekli öğrenci eğitmiş olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı bünyesinde profesyonel bir oda orkestrası olan Camerata Saygun Oda Orkestrası, 2005 yılında Prof. Nuri İyicil tarafından kuruldu. İlk konserini Ocak 2005’te verdi. Sanat yaşamını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda verdiği eğitime adayan İyicil’in en büyük arzusu Türk bestecilerin yapıtlarının tanıtılması olmuştur. Bu amaçla kurduğu oda orkestrasına da Ahmed Adnan Saygun’un adını vererek, topluluğun dünya çapında bu misyonu üstlenmesini hedeflemiştir. Yurtiçinde ve dışında sayısız oda müziği konserleri, orkestra solisti olarak konçertolar ve solo programlar seslendirmiş olan Camerata Saygun Oda Orkestrası, özellikle Türk bestecilerin eserlerinin icrası konusunda çalışmalar yapmaya ve 2008 yılında aramızdan ayrılan değerli hocamız Prof. Nuri İyicil’in aziz anısını yaşatmaya devam etmektedir.