HABERLER
18 August 2015

“ZERO SERGİSİ SABANCI MÜZESİ’NDE”

“Zero Sergisi Sabancı Müzesi’nde”

Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank Sanat işbirliğiyle 2 Eylül’den itibaren Zero sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, II. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan akımı Türkiye’ye tanıtmayı hedefliyor.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde başlayan ‘Zero’, 1957-1967 yılları arasında tüm dünyada yankı buldu. Sonrasında uzun süre sessizliğe bürünen akım son yıllarda Zero Vakfı’nın da kurulmasıyla bu akımın öncülerinin eserlerine dünyada ilgi uyanmaya başladı. 2014’te New York Guggenheim’da, 2015 yılında Berlin Martin-Gropius-Bau galerilerinde, geçtiğimiz aylarda ise Amsterdam Stedelijk Müzesi’nde art arda sergiler açıldı. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın 19 farklı müze, galeri ve özel koleksiyonundan eserlerin yer alacağı İstanbul sergisi ise 10 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak.

“Sıfır’ın” Sanat Akımı

Zero akımının kurucuları Otto Piene, Heinz Mack ve Günther Uecker, İkinci Dünya Savaşı yıllarında çocukluğunu yaşamış kuşaktadır. Hüznün, umutsuzluğun ve karamsarlığın hakim olduğu döneme ürettikleri sanat akımıyla başkaldırmışlardır. Amaçları sıfırdan başlayarak yeni bir umut olmak olan sanatçıların istedikleri şey umutsuzluk ve yerleşik sanat düzenine yeni bir ufuk açmaktır.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim