HABERLER
14 August 2015

VAHAP AVŞAR’IN KAYIP GÖLGELER SERGİSİ BEYOĞLU’NDA

Vahap Avşar’ın Kayıp Gölgeler Sergisi Beyoğlu’nda

Vahap Avşar’ın AND Yayınevi’nin kartpostal arşivinden seçili fotoğraflardan oluşan “Kayıp Gölgeler” adını verdiği kişisel sergi SALT Beyoğlu’nda 27 Ağustos 2015 tarihine kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Fotoğraflarda yer alan  bireylerin şuanda dünyada olmama ihtimallerinden dolayı sergisinin ismini “Kayıp Gölgeler” koyan Vahap Avşar ziyaretçilere farklı bir deneyim sunuyor.

Fotografik bir yolculuk olan AND koleksiyonu, 1970’lerin sonlarında, Anadolu’nun dört bir yanında yapılan çekimlerle başlıyor. Şehir şehir, kasaba kasaba, köy köy dolaşan fotoğrafçılar, sokakları, meydanları, coğrafyanın arketip güzelliklerini belgelemiş. İmgeler üzerinden bir Türkiye yolculuğu yaşatılıp, coğrafyanın bir zamanı kayda alınmış. Fotoğraflardan, dönemin sembolleri, giysileri, töreleri, iktisadi ve hatta siyasi durumları okunabiliyor. Dikkatle kurgulanmış, pozlanmış kompozisyon ve temsillerin var olduğu ancak, kartpostala dönüştürülmemiş birçok imge, arşivin en gizemli parçalarını oluşturuyor. Beklenmeyen anlar, tuhaf ilaveler, sıradışı poz ve çekimler, fotoğrafların bambaşka hikâyelere açılmasına fırsat veriyor.

Vahap Avşar’ın kişisel sergileri arasında Kara Albüm (Rampa, İstanbul, 2013); iBerlin (TANAS, Berlin, 2012); Noneisafe (Charles Bank Gallery, New York, 2011); Vahap Avşar (Rampa, İstanbul, 2010); Come Who Ever You Are (W139, Amsterdam, 1993) ve Myths (Galeri Zon, Ankara, 1991) yer almaktadır. Sanatçının yakın zamanda katıldığı karma program ve sergilerden bazıları ise şunlar: Uluslararası Sanatçı Filmleri (Whitechapel Gallery, Londra, 2015); Uluslararası Sanatçı Filmleri (İstanbul Modern, İstanbul, 2015); Too early, too late (Pinacoteca, Bologna, 2015); Zwölf im Zwölften (TANAS, Berlin, 2011); İkinci Sergi (ARTER, İstanbul, 2010). Avşar, New York ve İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır.

Tarih:11-27 Ağustos 2015

Yer: SALT Beyoğlu

saltonline.org

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim