TÜRKİYE
26 November 2019

ESSİNEMA BAŞLIYOR!

Essinema Başlıyor!

Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği’nin, Tepebaşı Belediyesi işbirliğiyle, sinema başta olmak üzere, sanatın çeşitli dallarında üretim yapmak isteyen sanatçılara huzurlu bir ortam ve profesyonel danışmanlık sağlamak amacıyla Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü’nde kurduğu “Katadrom Art Colony”, Essinema’yla kentin zengin kültür sanat yaşamına yeni renkler katmaya hazırlanıyor.

Dostları Yavuz Özkan’ı Anıyor

Eskişehir Sinema Günleri’nin odağında 22 Mayıs 2019’da kaybettiğimiz sinema ustası Yavuz Özkan yer alıyor. “Maden”, “Yengeç Sepeti”, “Bir Erkeğin Anatomisi” ve “Hayal Kurma Oyunları”ndan oluşan dört filmlik seçki sinema severlerin ilgisine sunulacak. Z1 Film Atölyesi işbirliğiyle, Yavuz Özkan Arşivi’nden derlenen, “Yavuz Özkan: Hayal, Tutku ve Mücadele” 30 Kasım 2019’da Art Colony’de açılacak ve Ocak 2020 sonuna kadar Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyündeki Art Colony’de ziyaret edilebilecek.

30 Kasım 2019’da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılacak anma törenine Yavuz Özkan’ın ailesi, dostları, usta yönetmenle birlikte çalışmış ya da Z1 Film Atölyesinde eğitim görmüş sinemacılar ve aralarında , Mehmet Aslantuğ, Pelin Batu, Selçuk Yöntem, Kerem Alışık, Uğur Polat, Burak Göral’ın da bulunduğu isimler gecede hazır bulunacak.

Emek Ödülü “Yumuşak Yüzlü Cellat”ın

60 yılı aşkın süredir sinema sektöründe çalışan, Muzaffer Hiçdurmaz, Emek Ödülünü doğum yeri olan Eskişehir’de alıyor. Türkiye’nin en üretken sinemacılarından biri olan ve Ömer Lütfü Akad, Yılmaz Güney, Ertem Eğilmez, Türker İnanoğlu gibi yönetmenlerle çalışan Hiçdurmaz; Yol, Üç Tekerlekli Bisiklet, Tatlı Dillim, Tarkan serisi gibi 500’e yakın filmde yönetmen yardımcılığı yaptı ve bu alanda bir rekoru da elinde tutuyor. Muzaffer Hiçdurmaz, dünya sinema tarihinin efsanevi yönetmenleri Elia Kazan’ın “Amerika, Amerika”, Jules Dasin’in Ölümsüz Kadın ve Paolo Pasolini’nin Medea adlı filmlerinde de görüntü yönetmeni olarak çalıştı ve bir kısmında da rol aldı. Pasolini’nin Medea filminde kendisine verdiği cellat rolünü “yumuşak yüzünü” bahane ederek reddetmeye çalışmışsa da ünlü yönetmenin ısrarıyla cellat rolünü canlandırdı.

Yönetmenliğini yaptığı tek film olan ve 80 darbesi sonrası, Türkiye’de ilk işçi hareketinin önünü açan “Çark”, Muzaffer Hiçdurmaz’ın da katılımıyla Eskişehir’de gösterilecek. Hiçdurmaz, 1 Aralık 2019 Pazar günü yönetmen Çiğdem Vitirnel’in moderatörlüğünde, altmış yıllık meslek hayatından anılarını izleyiciyle paylaşacak.

“Yeni Bağımsız Sinema” seçkisi

Bu seçkide, Atalay Taşdiken’in “Mommo: Kız Kardeşim”, Çiğdem Vitrinel’in “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku”, Burçak Üzen’in “Beginner”, Sefa Öztürk’ün Güven filmlerinin yanı sıra, küçük izleyicileri hedefleyen Burhan Gün imzalı “Renkli Balık Yeni Dünyalar Kaşifi” adlı animasyon yer alıyor.

Program filmlerinin yönetmenleri ve oyuncularının da katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşilerde izleyicinin merak ettiği konulara yanıt verilecek. Bu seçki kapsamında aralarında Atalay Taşdiken, Burhan Gün, Burçak Üzen, Güven Kıraç, Sefa Öztürk’ün de bulunduğu sinemacılar, Eskişehir’de olacak.

“Farklı Perspektifler” seçkisi

Bu yıl 7. kez düzenlenen ve 2020 mart ayı başında sekizincisi düzenlenecek ve “take away” festival özelliğiyle diğer festivallerden ayrılan “Changing Perspectives Film Festivali”nin Potluck Yarışmasında yarışan filmlerinden bir seçki de Eskişehir izleyicisiyle buluşacak. Bu yıl Eskişehir’i ilk defa ziyaret edecek festival yıl boyunca İstanbul, Berlin, Yogyakarta’nın yanı sıra çeşitli ülke ve şehirlere uğrayacak.

Mekânlar

Etkinlik programındaki sergiler, filmler, film gösterimleri sonrası söyleşiler ve tüm diğer etkinlikler Tepebaşı Belediyesi’ne ait, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, Özdilek Sanat Merkezi ve Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü ve Katadrom Art Colony’de gerçekleşecek.

Detaylı bilgi tıklayınız

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim