TÜRKİYE
9 September 2019

BEŞİKTAŞ’TAN ADAYA SİVİL TOPLUM KÖPRÜSÜ

Beşiktaş’tan adaya sivil toplum köprüsü

Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde afet eğitimlerini sürdüren Beşiktaş Kentsel Arama Kurtarma Derneği, orman yangını atlatan Marmara Adası’nda arama kurtarma ekibi kurulması için eğitimler düzenledi.

Marmara Adası yangınını yaşadıktan sonra afetler karşısında kamu kadar hazırlıklı olunması gerektiğinin farkına varan adalılar bir sivil inisiyatif kurulması için ilk adımı Beşiktaş Çevre ve Kentsel Arama Kurtarma Derneği’nin desteğiyle attı. Türkiye’nin önde gelen iş sağlığı güvenliği uzmanı ve eğitimcisi Ceyhun Targın’ın çağrısı ile adaya gelen Beşiktaş Çevre ve Kentsel Arama Kurtarma Derneği, afet farkındalığı, temel yangın ve hafif arama kurtarma eğitimleri verdi. Marmara Adası İtfaiyesi’nin de katıldığı eğitimlerde önce ada yangınına müdahaledeki eksiklikler, olması gerekenler konuşuldu ve adalıların itfaiye ile sağlıklı iletişim zemini oluşturuldu.

İki gün süren teorik eğitimden sonra farklı tip yangınlara müdahale pratiği de yapan adalılar hem sivil toplum örgütlenmesi, hem de afet bilinci konusunda büyük bir aşama kazandıklarını dile getirdiler. Eğitimler sonucu yeni kurulacak olan MADAK Marmara Adaları Arama Kurtarma Birliği’ne gönüllü seçimi yapılarak, ileri profesyonel arama kurtarma eğitimleri verilecek.

2004’ten beri Beşiktaş’ta oluşabilecek acil durumlara karşı bilinçli müdahale, afet ve çevre bilincinin yaygınlaşması için çalışan gönüllülerin 2016’da kurduğu dernek, her salı Beşiktaş Belediyesi Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde arama kurtarma ve afet bilinci eğitimi veriyor.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim