TÜRKİYE
16 March 2016

7 HAFTADA 7 ŞEHİR

7 haftada 7 şehir

14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali 11 Mart akşamı İstanbul’da açıldı. 12 Mart saat 12:00’da başlayan festival 30 Nisan’a kadar 7 haftada 7 şehir dolaşacak.

11 Mart Cuma akşamı düzenlenen törende Festival’in açılış konuşmasını 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’daki bombalı saldırıda bacaklarını kaybeden ve protez tedavisi halen Almanya’da devam eden sinemacı Lisa Çalan törene canlı bağlantıyla katıldı. Çalan, “Kadın Dayanışması Yaşatır diyerek yola çıkıyoruz. Ben de bu süreçte gücümü bundan aldım. Her kadın kendi gücünün farkına varabilirse hiçbir güç karşısında duramaz, ben öyle yapıyorum ve herkesten istediğim odur ki kendi güçlerinin farkında olsunlar, bu faşist eril zihniyetin ancak böyle karşısında durabiliriz. Sinema ile resmimizle, sanatla mücadele etmenin en güzel yol olduğunu düşünüyorum. Belki seneye ayakta olacağım ve skype ile değil de sizlerin yanında olacağım. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Filmmor’un geleneksel Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü ise Leyla Toprak’a verildi. Kobane’de IŞİD’e direnen gerilla kadınların öyküsünü deneysel bir biçemle anlatan Uzak mı… / Distant… / D’ur e… filminin gala gösterimi de aynı gece yapıldı.

İstanbul’da 12 Mart’ta 12:00 seansıyla başlayan 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Pera Müzesi, İtalyan Kültür Merkezi, Aynalı Geçit ve İstanbul Modern’de 20 Mart’a kadar sürecek. Festival İstanbul’un ardından Kadın Emeği Kolektifi ortaklığıyla 26-27 Mart’ta Hatay Tabip Odası’nda, Adana Kadın Platformu ortaklığıyla 2-3 Nisan’da Adana Seyhan Kültür Merkezi’nde, 9-10 Nisan’da Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla Bodrum CineMarine Sinemaları’nda, Arîn kadın Merkezi ortaklığıyla 16-17 Nisan’da Mardin Sinemardin’de, İzmir Kadın Dayanışma Derneği ve Bağımsız Kadın İnisiyatifi ortaklığıyla 23-24 Nisan’da İzmir DEÜ Desem’de, Van Kadın Derneği ortaklığıyla 29-30 Nisan’da Van YYÜ’de olacak…

Haberi Paylaş:

BENZER HABERLER

Filmmor 20 yaşında
FİLMMOR 20 YAŞINDA

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim