BEŞİKTAŞ
7 May 2020

TERK ETME, SEV!

Terk etme, sev!

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdrellez’de İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) ve Procne Kadın Korosu işbirliğinde bir klip yayınlandı. Videoda Ederlezi (Hıdrellez) şarkısı eşliğinde doğanın uyanışıyla birlikte tabiat ve hayvan sevgisi işleniyor, son günlerde sokağa terk edilen hayvanların sayısındaki artışa dikkat çekiliyor.

Pandemi koşullarında tüm koristler görüntüleri evlerinde ve bahçelerinde kendi imkânlarıyla çektiler, ses ve enstrüman kayıtlarını yaparak bir araya getirdiler. İVHO da özel izinle drone çekimi gerçekleştirerek sokak hayvanlarını görüntüledi. Bu klip özel anlamı dolayısıyla Hıdrellez’de müziksever ve hayvanseverlerle buluştu. Çünkü Hıdrellez ateşinin yanıp, toprağın uyandığı bu coşkulu günde doğanın bize birer armağanı olan hayvan dostlarımızı da kucaklama vaktidir.

Koro hakkında
Çeşitli meslek mensuplarından oluşan ve Cep Sahne çatısı altında çalışmalarını sürdüren Procne Kadın Korosu, adını kadın dayanışmasının bir örneği olan mitolojik bir hikâyeden alıyor. Şiddete karşı birleşip bülbül ile kırlangıca (Procne) dönüşen iki kız kardeşten ilham alan koro üyeleri, Anadolu ve Rumeli’nin çok kültürlü ezgilerini müzik direktörü Haluk Polat’ın çoksesli düzenlemeleriyle seslendiriyor.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim