HABERLER
1 April 2016

TAHTEREVALLİ

Tahterevalli

Ozan Ünal yeni sergisinde “aşk bir tahterevalli ise…” ile başlayan cümleler kuruyor. Bir üçgen, bir çubuk yardımıyla insana, aşka, ilişkilere ait kısa hikâyeler anlatıyor. Bu kez demir yerine bronz kullanmayı tercih ediyor. İçeriğin yer yer biçimin önüne geçtiği, hikâyenin formun içine dekonstrüktif bir kaygıyla girdiği heykeller; disiplinlerin içiçe geçtiği yeni sanatta, plastik ve dramatik aforizmalarıyla; sizi görsel ve düşünsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Ozan Ünal 1974 yılında İzmir’de doğdu. İlk orta ve lise eğitimini İzmir’de aldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Bölümü’ne girdi. Bu bölümü yarıda bırakarak aynı fakültenin Moda ve Aksesuar Bölümü’ne geçti. Eğitimi sırasında Beymen Academia Tasarım Yarışması, Deri Günleri Tasarım Yarışması gibi tasarım yarışmalarında ödüller aldı. Merkezi Danimarka’daki SAGA International Design Center Young Designer Seminar’da Türkiye’yi temsil etti. 2000 yılında “Sınırlandırılmış Hayalgücü-Tasarımcı Bakış Açısı” teziyle mezun oldu. 2001 yılında İzmir Karşıyaka’da Atölye Pi Tasarım ve Sanat Atölyesi’ni kurdu. Çeşitli karma sergilerde bulundu ve kişisel sergiler açtı. Halen atölyesinde ağırlıklı olarak heykel olmak üzere çeşitli disiplinlerde sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

Sergi 7-24 Nisan tarihleri arasında Galeri Selvin’de ziyaret edilebilir. Galeri pazar günleri hariç 11:00-19:00 saatleri arasında açıktır.

Galeri Selvin
Arnavutköy Dere Sok. No:3
Arnavutköy Beşiktaş
Tel: 212.263 74 81
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim