HABERLER
21 July 2015

PERRY VE BEATON İÇİN SON HAFTA

Perry ve Beaton için son hafta

Turner ödüllü sansasyonel İngiliz sanatçı Garyson Perry’nin “Küçük Farklılıklar”ı ile 20. yüzyılın ünlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton’ın “Portreler”ini Pera Müzesi’nde görmek için sadece bir haftanız kaldı.

British Council işbirliğiyle British Council Görsel Sanatlar Bölümü’nden Linsey Young küratörlüğünde gerçekleşen Garyson Perry’nin Küçük Farklılıklar Sergisi’nde, çağımızın en kendine özgü ve cesur sanatçılarından Perry’nin, seramik, halı ve baskı işlerinin yanı sıra, British Council Koleksiyonu’ndaki 6 halıdan oluşan büyük eser grubu Küçük Farklılıkların Kibri de yer alıyor. Gündelik olanı, insanların hayatlarını yaşama biçimini, modern dertleri, din, sınıf ve kimlik meselelerini işleyen sanatçı, kadın alter egosu “Claire” ile de ünlü.

20. yüzyılın önemli ve çok-yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton (1904-1980) büyüleyici portreleriyle ilk kez Türkiye’de, Pera Müzesi’nde.

Aynı zamanda Oscar ödüllü bir kostüm tasarımcısı olan Cecil Beaton’ın, Londra, National Portrait Gallery Fotoğraf Danışmanı Terence Pepper küratörlüğünde, “Sotheby’s Cecil Beaton Studio Archive” koleksiyonundan derlenen sergisi, sanatçının 1920’lerden 70’lere kadar fotoğrafladığı sanatçılar, film yıldızları, yazarlar, entelektüeller ve kraliyet portrelerinden oluşuyor.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim