HABERLER
20 May 2015

LEYLA GENCER ŞAN YARIŞMASI’NIN BAŞVURULARI AÇILDI

Leyla Gencer Şan Yarışması’nın Başvuruları Açıldı

Bu yıl sekizincisi gerçekleşecek “Leyla Gencer Şan Yarışması”nın son başvuru tarihi 1 Haziran 2015. Ön elemelerinin Berlin, İstanbul, Londra, Milano, Paris ve Varşova olmak üzere 6 Avrupa kentinde yapılacağı yarışmanın finali  6-11 Eylül tarihleri arasında İstanbul’daki Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleşecek.

18-32 yaş aralığındaki her ses grubundan şancıya açık olan yarışmaya bu yıl sadece e-posta yoluyla başvuru kabul ediliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından, Polonya Ulusal Operası‘nın katkılarıyla düzenlenen yarışma her milletten şancılar başvurabiliyor. Opera alanında uzman üyelerden oluşan jürinin başkanlığını Ünlü İtalyan Soprano Lucıana Serra yapıyor.

Yarışmaya info@leylagencer.org adresine e posta atarak katılabilirsiniz.

Jüri Başkanı Ünlü İtalyan Soprano Lucıana Serra

8. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın jüri başkanlığını ünlü İtalyan Soprano Lucıana Serra üstleniyor. Lucıana Serra 1980’lerde İtalya’nın belli başlı tüm opera evlerinde başarıyla seslendirdiği rollerin ardından uluslararası platforma taşıdığı kariyerini Metropolitan’dan Covent Garden’a dünyanın belli başlı operalarında ve Salzburg Festivali’nden Berlin Filarmoni’ye dünyanın önde gelen sahnelerinde sürdürdü

leyla-gencer-san-yarismasi-3946820_6557_o

40’ı aşkın opera eserini kapsayan geniş repertuarı ve 30’a yakın albüm ve video kaydıyla dinleyicilerin ve eleştirmenlerin kolaratür soprano partilerine ilgisini canlandıran sanatçı, Rossini ile Donizetti’nin gerek ciddi gerek komik operalarının tekrar gündeme gelmesine de büyük katkıda bulundu. Luciana Serra halen dünyanın dört bir yanında ustalık sınıfları gerçekleştirmesinin yanı sıra La Scala Tiyatrosu Akademisi’nde şan dersleri vermektedir.

“La Diva Turca” genç şancıları desteklemeye devam ediyor

Leyla Gencer Şan Yarışması’nın altı Avrupa şehrinde gerçekleştirilen ön elemelerine dünyanın dört bir yanındaki 42 ülkeden 176 şancı katıldı. İstanbul, Milano, Berlin, Viyana, Londra ve Madrid’de uluslararası jüriler önünde yarışan genç şancılardan 40’ı İstanbul’daki final serisine katılmaya hak kazandı. Doğu’da Güney Kore ve Çin, batıda ABD ve Kanada’ya kadar çok farklı ülkelerden İstanbul’a gelen yarışmacılar alto hariç tüm ses gruplarına dağılıyorlardı; aralarında bir de kontrtenor vardı. Finalde ise ödüller sopranoların oldu: Mısırlı soprano Fatma Said birincilik ile Doğuş Halk Ödülü, Brezilyalı soprano Ludmilla Bauerfeldt ikincilik, Amerikalı soprano Jessica Rose Cambio üçüncülük ve Romen soprano Irina Ioana Baiant La Scala Tiyatrosu Akademisi Özel Ödülü kazandı.

Leyla Gencer Şan Yarışması’nda yine dünyanın dört bir yanından genç şancılar dereceye girmek için mücadele edecekler. Bu yıl toplam 23.500 Avro’luk ilk üç ödülün yanı sıra La Scala Tiyatrosu Akademisi ile Polonya Ulusal Operası’nın da birer özel ödülü ve bir de Halk Ödülü bulunuyor.

Opera dünyasının şüphesiz gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biri olan Leyla Gencer (La Diva Turca) onuruna yapılan yarışma düzenlendiği ilk günden itibaren operaya birçok genç şancı kazandırdı. İlki 1995 yılında ve bizzat Leyla Gencer‘in katılımıyla başlatılan yarışma “Yapı Kredi Uluslararası Leyla Gencer Şan Yarışması” adıyla gerçekleşti: Birinciliği mezzo-soprano Enkelejda SHKOSA, İkinciliği tenor Marcello ÁLVAREZ ve üçüncülüğü Türk soprano Birgül SU kazandı.

Detaylı bilgi için: www.leylagencer.org

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim