DÜNYA
12 June 2015

LA SCALA’DA BİR TÜRK DAHA

La Scala’da bir Türk daha

Leyla Gencer’den sonra Dünyaca ünlü gösteri sanatları akademisi Accademedia alla Scala’da yer alan ikinci Türk 16 yaşındaki Türk balerin Duygu Eliz Erkurt oldu.

11 yıldır yoğun bir tempoda çalıştığı ve haftanın altı günü, günde dört saatini ayırdığı balenin meyvelerini şimdi toplayan genç balerin şimdi La Scala’da, daha da zorlayıcı şartlar altında, hatta kendi sözleriyle “kapasitesinin sınırında” başarıyı kovalamak için mücadele verecek.

Duygu Eliz Erkurt kimdir?

6 Ağustos 1996 tarihinde İstanbul’da doğdu. Bale eğitimine 2001 yılında Art Akademi Özel Bale kursunda başladı. 2005-2007 yıllarında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı bale yarı zamanlı programına devam etti. 2008 ve 2010 yıllarında Varna, Bulgaristan Uluslararası Bale Akademisine katıldı. 2011 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Anasanat Dalı Klasik Bale Bölümünden mezun oldu. 2012 yılı Nisan ayında yapılan seçmelerde katılanlar arasında seçilen tek dansçı ve tüm zamanlarda kabul edilen ilk Türk bale sanatçısı olarak eğitimine Accademia Teatro alla Scalla Milano’da devam etmektedir. 2004 yılından bu yana kişisel bale koçu Ömer İnanç tarafından çalıştırılmaktadır. İleri düzeyde İngilizce , İtalyanca bilmektedir.

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim