BEŞİKTAŞ
21 October 2015

ARA’YI ANLAMAK

ARA’YI ANLAMAK

Beşiktaş Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Fotoistanbul 2015 kapsamında 22 Ekim 2015 Perşembe günü Türk fotoğrafının usta ismi Ara Güler hakkında “Ara’yı Anlamak” isimli bir panel düzenleniyor. Saat 18:00’daki panel Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

“Türkiye’de fotoğraf denildiğinde akla gelen ilk isim Ara Güler’dir. O Türkiye’nin ve İstanbul’un görsel hikâyecisidir. Belleğimize kazınan çoğu imaj onun objektifinden yansımıştır. O olmasaydı; kültür tarihimizdeki çoğu yazarı, ressamı, düşün insanını tanıyamayacaktık. Ara, kendisini ‘tarihi makinesiyle yazan adam’ olarak tanımlar. Fakat O aynı zamanda bir şair, bir yazar, bir tarihçi, bir ressam, bir sosyolog, bir antropologdur. Çünkü o foto muhabirliğinin yalnızca olayların gidişatını izlemek değil, döneminin yaşamını, sanatını, gelenek ve göreneklerini, dönemin insanlarının neler yaptıklarını, kederlerini ve neşelerini gelecek kuşaklara aktarmak olduğuna inanır. Onun için fotoğraf çekmek, içinde hissettiği dünyayı çekmektir. Bundan dolayı fotoğrafın, yaşantının bir anını yakalayıp onu gelecek zamanlara ulaştıran bir sihir olduğuna inanır. Bu toplantımızda, bu görsel sihri oluşturanın ne olduğunu anlamaya çalışacağız.”

Panel tüm fotoğraf ve sanatseverlere açık. Etkinlik ücretsiz, rezervasyon alınmıyor. 200 kişilik salon kapasitesinin üzerinde izleyici kabul edilmiyor.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim