DÜNYA
16 September 2015

KAAN MÜJDECİ’NİN SİVAS FİLMİ TÜRKİYE’NİN BU YILKİ OSCAR ADAYI OLDU

Kaan Müjdeci’nin Sivas filmi Türkiye’nin Bu Yılki Oscar Adayı Oldu

Geçtiğimiz yıl Venedik’te Jüri Özel Ödülü kazanan “Sivas”, Türkiye’nin bu yılki Oscar aday adayı olarak belirlendi.

Kültür Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan seçici kurul, Amerika’da yapılacak 88. Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalında Türkiye adayını belirledi. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu Başkanı Mehmet Güleryüz, bugüne kadar 19 filmle rekor başvurunun olduğu kurulda yönetmenliğini Kaan Müjdeci’nin yaptığı ‘Sivas’ın seçildiğini duyurdu.

Kaan Müjdeci’nin ilk uzun metrajlı filmi ‘Sivas’, geçen yıl dünyanın en prestijli film festivallerinden Venedik Film Festivali’nin ana yarışmasına seçilmiş ve çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci’ye Premio astio D’Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırmıştı.
11 yaşında bir çocuk olan Aslan ile yaralı halde bulduğu Sivas isimli bir dövüş köpeğinin bozkırda geçen hikayesinin anlatan ‘Sivas’ın başrolünde Doğan İzci ve Çakır isimli bir Sivas kangalı oynuyor. Filmin ana oyuncularının neredeyse tamamının Yozgat Yerköy’de yaşayan halktan oluştuğu ‘Sivas’ta Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar ve Hasan Yazılıtaş filmin önemli rollerini üstlendiler. Onlara profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik ediyor.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim