İSTANBUL
29 May 2018

YİTİK İMPARATORLUĞU RESMETMEK

Yitik İmparatorluğu Resmetmek

Koç Üniversitesi ANAMED ve Sapienza Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960-2000” sergisi, İtalyan akademisyenler tarafından Anadolu’da yarım asırdır yürütülen araştırmalara odaklanıyor. ANAMED’de yer alan Kemerli Galeri’deki sergi, 1 Haziran–31 Aralık 2018 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Küratörler Livia Bevilacqua, Giovanni Gasbarri ve ANAMED Galeri Küratörü Şeyda Çetin’in hazırladığı sergi, Roma’daki Sapienza Üniversitesi’nin Bizans Sanatı Tarihi Dokümantasyon Merkezi’nden (CDSAB) fotoğraf ve arşiv materyallerini Beyoğlu’ndaki ANAMED’e taşıyor. Sergide, Roma’dan Doğu’ya uzanan tarihi güzergâh izlenerek yitik bir imparatorluğun parçaları yeniden keşfedilip, sanat tarihi çalışmaları ışığında bir araya getiriliyor. Sergi, İtalyan sanat tarihçilerinin, Anadolu’daki Bizans sanatı araştırmasına sağladığı katkıya genel bir bakış sunuyor. Ayrıca ziyaretçilere, yaklaşık 50 yıl boyunca toplanan arşivin yanı sıra bazıları kökten dönüşüme uğramış ve hatta tahrip olmuş anıt ve eserlerin hikâyesini de inceleme fırsatı veriliyor.

Sergiyle eş zamanlı olarak serginin çift dilli (Türkçe-İngilizce) kitabı da okuyucuyla buluşuyor. Sapienza Üniversitesi araştırmacıları Livia Bevilacqua ve Giovanni Gasbarri’nin editörlüğünü üstlendiği kitap, Bevilacqua ve Gasbarri’nin yanı sıra Engin Akyürek, Claudia Barsanti, Alessandra Guiglia, Antonio Iacobini, Andrea Paribeni, Lorenzo Riccardi ve Enrico Zanini tarafından kaleme alındı.

Sergi salıdan cumartesiye 10:00-18:30, pazar günleri ise 12:00-18:30 saatleri arasında ANAMED Kemerli Galeri’de gezilebilir.

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Cad. Merkez Han No: 181, 34433 Beyoğlu İstanbul
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim