İSTANBUL
10 May 2018

“YARININ KÜLLERİ”

“Yarının Külleri”

Burcu Erden’in ilk kişisel sergisi “Yarının Külleri”, 9-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Burcu Erden, son dönem heykellerinde izleyici ile heykel arasında kurulacak ilişkiden hareketle, ölçeğin ve pozisyonun bu ilişkideki belirleyiciliğini sorguluyor. Sanatçı, çamur malzemeyle biçimlendirdiği figürleri kompozitle üretiyor. Bir taraftan modlaj izleriyle postürlerin rahatsız ve kırılgan hâllerini bütün incelikleriyle ortaya çıkarırken, diğer taraftan mukavemeti yüksek bir malzemeyle dönüştürüldüğünde, bu rahatsız pozun kalıcılığını sağlıyor.

“Yarının Külleri” sergisinde yer alan figürler, farklı mekânlarda ve durumlarda bir doğal afete maruz kalmış gibi yakalandıkları halde donmuş etkisi taşıyor. Sergi, iki temel aksta şekilleniyor: Figürlerin olduğundan büyük bir boyutta yeniden ölçeklendirilmesi ve anatomik ölçülerin geçerliliğini yitirdiği bir pozisyonla sabitlenmesi…

Burcu Erden hakkında
1986, İstanbul doğumlu sanatçı, eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nde tamamladı. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

Sergi pazartesi hariç her gün 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilir.
Adres: Boğazkesen Caddesi, Defterdar Yokuşu, No: 2, Tophane Beyoğlu İstanbul

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim