İSTANBUL
17 February 2016

“VİRGÜL”

“Virgül”

Sanatla zekâyı buluşturan incelikli işleriyle hem Türkiye hem de Amerika’da adından çok söz ettiren Ekşioğlu’nun karma sergisinde, 50’ye yakın eseri yer alıyor. Sanatçının geçmiş dönemlerde ve yakın zamanda ürettiği “kâğıt üzeri, tuval, fotoğraf, dijital baskı ve 3 boyutlu” işleri, 3 Mart’a kadar İTÜ RSG’de görülebilecek. İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde yer alan galeri, sanatseverler tarafından haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Ekşioğlu, sergi açma dönemlerini eser üretmeye kısa bir ara vermek olarak görüyor. Bu arayı “virgül” koymak olarak nitelendiren sanatçı, İTÜ RSG’de açtığı 26. kişisel sergisi için bu ismi tercih etti.

“Kendimi bildim bileli kâğıt kalem elimden düşmez, vücuduma monte edilmiş uzuvlarım gibidir” diyen Ekşioğlu, sanat yaşamına 39 yıl önce karikatür ile başladı. 70’in üzerinde ödül kazandı. New Yorker, Forbes, The Atlantic Monthly, New York Times gibi saygın uluslararası yayınlarda çalışmaları yer aldı. Amerika merkezli yayınlardan New Yorker dergisi 6 kez, Forbes dergisi ise 1 kez Gürbüz Doğan Ekşioğlu imzalı kapaklarla çıktı.

 

“Sanat esin, birikim ve duyarlıkların aşısıyla özel tatta bir meyve üretmek eylemidir. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun, ekşi tatlı meyveleriyle dolu mizah bahçelerinde gezinmek herkes için benzersiz bir şanstır. Uzun yıllar, yıl yıl adım adım büyütüp yeşerttiği bu bahçenin ürünlerini tadan gelecek nesiller de mizahın, yaratıcılık, zekâ, eleştiri ve cesaretle birleştiğinde anlamlı ve kalıcı olabileceğini öğrenebileceklerdir. Çünkü Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun sessizce bize söylediği gibi; mizah ciddi bir iştir.”

Balkan Naci İslimyeli

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim