İSTANBUL
6 February 2018

VIK MUNIZ İSTANBUL’DA…

VIK MUNIZ İstanbul’da…

Vik Muniz sergisi, sanatçının dünyaca tanınan Metakrom (Metachrome), Dergi Resimleri (Pictures of Magazine), Hiçbir Yerden Kartpostallar (Postcards from Nowhere) ve Repro serilerinden yapıtları bir araya getiriyor.

Kariyerinin ilk yıllarında heykelsi yapıtlarının fotoğrafik temsilleriyle ilgilenmeye başlayan Brezilyalı sanatçı Vik Muniz, ilerleyen yıllarda fotoğraf çalışmalarına ağırlık verdi. Sanatçı, görüntüleri tüketmenin ve onlar aracılığıyla iletişim kurmanın nesne ile fotoğrafik temsili arasında bir gerilim yarattığına ve bireyle görüntü arasındaki etkileşimi karmaşıklaştırdığına inanıyor.

Muniz, popüler kültürün ve sanat tarihinin farklı dönemlerinden aldığı bilindik nesnelerin kullanımını sanatsal pratiğine katarak cüretkâr, ironik ve genellikle aldatıcı görüntüler oluşturuyor. Çalışmaları, postmodern fotoğrafın iki temel özelliğini yansıtıyor: Kendine mal etme ve malzeme temelli kurgu. Sıradan görüntüleri referans noktası olarak alan sanatçı, alışıldık görüntüleri, alışılmadık biçimde yeniden oluşturarak onları algılama şeklimizi etkiliyor. Muniz, havyar, çikolata sosu, pırlanta, toz pigment, toz, çöp, dergi sayfalarından parçalar, delgeçle oluşturulmuş kâğıt parçaları, şeker, iplik ve oyuncak gibi nükteli ve kimi zaman da tedirgin edici malzemeleri tekrar eden bir şekilde kullanarak görüntüleri yeniden yorumluyor.

Sergi 2 Şubat – 11 Mart 2018 tarihleri arasında Dirimart Dolapdere’de gezilebilir. Galeri salı-cumartesi günleri arasında 10:00-19:00, pazar günleri ise 12:00-19:00 saatleri arasında açık.

Dirimart Dolapdere
Irmak Caddesi 1-9 34440 Dolapdere İstanbul

Haber görseli: Hiçbir Yerden Kartpostallar (Postcards from Nowhere), İstanbul, 2017, Digital C-print, 101 x 150 cm.
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim