İSTANBUL
15 June 2016

UYKUNUZU KAÇIRAN KARİKATÜRLER

Uykunuzu kaçıran karikatürler

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33’üncüsü düzenlenen, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Seçici kurul, yatağındaki Avrupalıların uykularının kaçmasına yol açan, yorgan üstündeki mülteci kayığı karikatürü çizen İtalyan Marco De Angelis’e birinciliği verdi. Birinciliğe ulaşan karikatürist 61 yaşında, İtalyan La Republica gazetesinde çiziyor.

İkinciliği ödülü de mülteci konulu bir karikatüre verildi. Mülteciliğin ve savaşların körüklenmesi nedeniyle, ülkelerini terk etmek zorunda kalanları anlatan karikatürüyle 44 yaşındaki Brezilyalı Claudio Antonio Gomes ikinciliği kazandı.

Üçüncülük ödülü Türkiye’de kaldı. Ucundan kan damlayan ve kılıcı andıran kravat çizimiyle 46 yaşındaki Doğan Arslan ise üçüncü oldu.

Yarışmada “Güçlü Kızlar Güçlü Bir Dünya” başlığı altında verilen “özel ödülü” 34 yaşındaki Emrah Arıkan kazandı.

Arjantinli Marlene Pohle’nin başkanlığını yaptığı Ercan Akyol, Gülse Birsel, Assunta Toti Buratti (İtalya), Latif Demirci, Selçuk Demirel, Yalda Hasheminezhad (İran), Anita Kunz (Kanada), Piyale Madra, Tan Oral ve Elena Ospina’dan (Kolombiya) oluşan Seçici Kurul 12 eseri de sergilemeye değer bularak “başarı ödülü” verdi: Arif Sutristand Tanto (Endenozya), Evzan David (Çekoslovakya), Felibe Galindo Feggo (ABD), Hicabi Demirci (Türkiye), Jugoslav Vlahoviç (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Oktay Bingöl (Türkiye), Raimundo Rucko Santos Souza (Brezilya), Rodrigo Machado Da Rosa (Brezilya), Vitaly Bondar (Belarus), ZyGmunt Zaradklewicz (Polonya) ve Zamani Nahid (İran).

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim