İSTANBUL
7 March 2017

ÜTOPYA

Ütopya

Katadrom Kültür, Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Changing Perspectives / Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali”, beşinci yılında 10-16 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul’da başlıyor.

Dünyanın “take-a-way” özelliğine  sahip tek festivali olan etkinlik özel gösterim seçkileriyle bugüne kadar Sofya, Berlin, Kopenhag, Oldenburg, Talin, Madrid, Leipzig ve Yogyakarta gibi birçok şehirde sinemaseverlerle buluştu. Uluslararası ağı her yıl gittikçe büyüyen festival, bu yıl İstanbul’daki gösterimlerinden sonra özel seçkilerle Berlin ve São Paulo’da devam edecek.

Geçtiğimiz yıllarda, “Yabancı”,  “Kimlikler”, “Sınır” gibi temalara odaklanan festivalin bu yılki teması, Türkiye ve dünyada gerçekleşen olumsuzlara bir tepki olarak ütopya olarak belirlendi.  Film programı ve yan etkinlikleriyle ütopya konusuna odaklanan festival izleyicileri hayal kurmaya ve hayalleri hatırlamaya yönlendirmeyi amaçlıyor.

Yüzün üzerinde kısa filmin gösterileceği festivalde filmler; hayallere ve düşlenene odaklana Ütopya, kültürel görüş ve yaşam farklılıkların ortaya konduğu Kültürel Bakış, değişimin kendisine, düşüncesine ve pratiklerine yoğunlaşan Değişim Deneyimi, komedi filmlerinin yer aldığı Gülünç, kadın öykülerini ve deneyimlerini anlatan Mor Portreler, ayrımcılığa karşı Şemsiye, çocuklara dair filmlerin yer aldığı Kaleydoskop, geçmiş ve nostaljiye odaklanan Çok Uzak Çok Yakın gibi bölüm başlıkları altında izleyiciyle buluşacak.

Türkiye’de yaşamış Avrupalı fotoğraf sanatçılarının fotoğraf karelerinin yer aldığı karma bir sergi Alman fotoğrafçı Charlotte Schmitz’in küratörlüğünde festival haftası boyunca ziyarete açık olacak.

SALT Galata oditoryumunda gerçekleştirilecek ücretsiz film gösterimleri ve atölyelerin yanı sıra SUPA Suriye Pasajı Salon festival sergisine ev sahipliği yapacak.

Festivalle ilgili detaylı bilgi festivalin resmi web sayfası www.icpsff.com  ya da www.katadromart.com adreslerinden alınabilir.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim