İSTANBUL
10 April 2019

“THE PORTRAIT”

“The PortraIt”

Filipinli sanatçı Louie Cordeao ve Türk sanatçı Ali Elmacı, Galeri Art On iş birliğiyle düzenlenen sıra dışı sergide buluşuyor. Kendilerine has büyülü evrenler yaratan bu iki sanatçının eserleri, renkli ve coşkulu üsluplarıyla tezat yaratan tekinsiz masalları çağrıştırıyor. Sergi 3-25 Mayıs 2019 tarihleri arasında Sainte Pulchérie Lisesi’nin Sanat Galerisi “Od’A-Ouvroir d’Art”da gezilebilir.

Mayıs ayında gerçekleşecek serginin öyküsü 25 yıl öncesine dayanıyor. Bu öykü Louie Cordero’nun henüz Filipinler Manila’da Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okurken, öğrenci çalışmalarının sunulduğu bir sergiye katılmasıyla başlar. O dönemde Manila’da görevli olan Fransız bir öğretmen, genç öğrencinin çılgın evrenini keşfeder ve büyülenir. Cordero ile tanışıp eserlerinden birini satın alır. Bu, genç sanatçının kariyerine devam etmesi için gerçekten yüreklendirici bir karşılaşma olmuştur. Bir süre sonra Cordero öğretmenin portresini yaparak ona hediye eder. Aralarında doğan dostluk, öğretmen Türkiye’ye yerleşince kadar sürer.

Bu dostluk öyküsü 20 yıl sonra Beyoğlu Çukurluçeşme Sokak’ta, 1846’da Şefkat Rahibeleri tarafından kurulan tarihi Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde kaldığı yerden devam ediyor. Günümüzde Cordero Filipin’in en büyük ressamlardan biri olarak anılıyor. Sergiye Cordero ile aynı kuşaktan olan ressam Ali Elmacı da tüm yaratıcılığıyla katılıyor. Bu önemli sergi aynı öğretmenin 20 yıl arayla tekrar yapılan portresi etrafında bütünlük kazanıyor.

Od’A-Ouvroir d’Art
Sainte Pulchérie Fransız Lisesi
Çukurluçeşme sok. no: 7 Küçükparmakkapı Beyoğlu
Ziyaret Saatleri: Çarşamba ve Pazar günleri hariç her gün 9.00-18.00 arasında
Haber görseli: Ali Elmacı, “Büyüde Büyü V”
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim