İSTANBUL
16 October 2018

POST-EMPRESYONİZM

Post-Empresyonizm

Arkas Koleksiyonu’na yıllara yayılan titiz bir araştırma, büyük gayret ve yatırımlarla kazandırılan post-empresyonist eserler sadece Fransız ressamları değil, Paris’ten yayılan fikirlerin etkisiyle modernist yaklaşımı benimseyen ve bunu kendi kültürel öğeleriyle harmanlayan pek çok Avrupalı sanatçıyı da bünyesinde barındırıyor. Pierre Auguste Renoir, Louis Anquetin, Maxime Maufra, Theo van Rysselberghe, Paul Serusier, Suzanne Valadon, Edouard Vuillard, Leo Putz, Louis Valtat, Maurice de Vlaminck, Kees Van Dongen, André Derain, George Braque ve André Lhote ziyaretçilerin yapıtlarını görme imkânı bulacakları sanatçılardan sadece birkaç tanesi…

Sergi, 13 Eylül – 6 Kasım 2018 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde gezilebilir. Tophane-i Amire salı, cuma, cumartesi, pazar günleri 10:00-17:00 saatleri arasında, çarşamba ve perşembe günleri ise 10:00-19:30 saatleri arasında açık.

MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi: Boğazkesen Cad. Defterdar Yokuşu No: 2 Tophane Beyoğlu

Haber görseli: Henri-Edmond Cross (1856-1910), Perugia Santa Maria Nuova Kilisesi Çan Kulesi, 1908, tuval üzeri yağlıboya, 81,5 x 100,5 cm.
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim