İSTANBUL
8 April 2016

NECATİGİL ÖDÜLÜ BERKÖZ’E…

Necatigil ödülü Berköz’e…

Bu yıl Beşiktaşlı şair Behçet Necatigil 100. yaşı kutlanıyor. Bu kapsamda İstanbul’da birçok etkinlik düzenlendi. Kadıköy Belediyesi, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan etkinlikler hâlâ devam ediyor. Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık ile Beşiktaş Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Sevgilerde Behçet Necatigil 100 Yaşında” 14 Nisan – 3 Mayıs 2016 tarihleri arasında Fulya Sanat’ta gezilebilecek.

Geçtiğimiz günlerde, 1980 yılından beri sürekli olarak verilen Necatigil Ödülü’nün seçiciler kurulu 2016 yılı ödülünü tespit etmek için toplandı. Doğan Hızlan’ın başkanlığında Eray Canberk, Cevat Çapan, Refik Durbaş ve Turgay Fişekçi’den oluşan kurul, “Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü”ne Egemen Berköz’ü layık gördü.

Ödülün gerekçesi şöyle:

“60 kuşağı şairleri arasında, kendi özgün şiirini kurabilmesi, yaşadığı yılların toplumsal ve bireysel heyecanlarını şiirine başarıyla yansıtabilmesi, Necatigil’in izinde, küçük insanın toplumsal çalkantılar içindeki serüvenini anlatmaktaki başarısı, İtalyan şairlerinden yaptığı çevirilerle şiir kitaplığımıza katkıları nedeniyle Egemen Berköz, Behçet Necatigil 100. Yıl Şiir Emek Ödülü’ne değer bulunmuştur.”

Berköz’e ödülü, 13 Nisan 2016 akşamı, Fulya Sanat’ta, “Sevgilerde Behçet Necatigil 100 Yaşında” sergisinin açılışında takdim edilecek.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim