İSTANBUL
21 March 2019

“MÜREKKEPTEN: ÇİN GÜNCEL SANATINDAN YORUMLAMALAR”

“Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar”

Pera Müzesi, sezona mürekkep sanatının farklı yorumlarına odaklanan “Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” başlıklı sergiyle devam ediyor. 11 Nisan – 28 Temmuz 2019 tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak sergi, çalışmalarını Çin’de sürdüren on üç sanatçının güncel sanat pratiklerinde mürekkebin rolünü inceliyor.

Serginin küratörlüğünü Çin güncel sanatı konusunda uzman küratör ve sanat eleştirmeni Karen Smith üstleniyor. Sergide, Çin’in farklı bölge ve şehirlerinde yaşayan on üç sanatçının, mürekkep sanatının odaklandığı konuları ele alan otuzu aşkın eseri bir araya geliyor. Manzara, doğa ve kaligrafi gibi konulara güncel bir bakışla yaklaşan eserler, resim, fotoğraf, yerleştirme ve video yerleştirme gibi farklı mecralarda karşımıza çıkıyor. Çin kültürel mirasının kendi sanatlarına yansımaları üzerinden mürekkeple ilişki kuran sanatçılar arasında Chen Guangwu, Chen Haiyan, Li Ming, Liang Wei, Luo Yongjin, Qiu Anxiong, Sun Yanchu, Tang Bohua, Xu Bing, Xu Hongming, Xing Danwen, Jian-Jun Zhang, Zhou Fan bulunuyor.

Mürekkep sanatına güncel bir yaklaşım sunan sergi, 28 Temmuz 2019 tarihine kadar izlenebilir.

Pera Müzesi salıdan cumartesiye 10:00 – 19:00 saatleri arasında, pazar günleri ise 12:00 – 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Müzede cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz! “Uzun Cuma”larda müze 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. “Genç Çarşamba” günlerindeyse tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim